Evan Triantopoulos opent ‘Boutiek’ in Wemmel

Evan Triantopoulos, chef-eigenaar van Le Gril aux Herbes opende vlak bij zijn restaurant een nieuwe zaak die zowel een delicatessenwinkel, traiteur als wijnzaak herbergt. De verbouwingswerken waren al sinds januari bezig en waren net voor het paasweekend klaar.

In de traiteurzaak vind je elke dag een viergangen menu voor 40 euro en vijf verschillende bereide gerechten. Verder ook verse producten van de trouwe leveranciers van Evan: vleeswaren, kazen, zuivelproducten, ambachtelijk brood, gebak, olies en fijne confituren, kruiden en uiteraard plezierige wijntjes of fijne grand crus uit de kelder van de Gril aux herbes. 

Zo stonden op het menu al witte en groene asperges van Stéphane Longlune uit Jurbise, bereid met een zacht gekookt ei en een coulis van daslook. En verder king krab, guacamole en room met avuga kaviaar, eend van de Ferme Burgaux bereid met een zoetzure saus. En als toetje een karameltaart. En bij de afhaalgerechten onder meer tongfilets met fijne champagnesaus en aardappelpuree en jonge duiven met Périgourdine. 

Alle gerechten worden verkocht in een speciale ‘stoomverpakking’, om gemakkelijk op te warmen en zeer esthetisch te presenteren.

In de zaak wordt Evan geholpen door Xavier, zijn trouwe rechterhand, en door zijn partner Aline. Toen we er op bezoek waren ontmoetten we er ook chef-kok Dany Lombard (Le Val d´Heure) die hem kwam helpen bij het uitbenen en bereiden van… vijftig kwartels! En ook Rachid die wat lekkers uit Palais de la Truffe kwam leveren. 

Boutiek by Le Gril aux Herbes - Brusselsesteenweg 11 - 1780 Wemmel -  0478/96.83.93 - Geopend op werkdagen van 10.00 tot 16.00 uur - weekends van 10.00 tot 13.00 uur - Gesloten op woensdag.

Meer info op Facebook. 
 

 

Evan triantopoulos

Photos Morgan Ball