Eric Martin overleden

De Vereniging van Mastercooks van België meldt met grote verslagenheid het overlijden van Mastercook Eric Martin, chef van het restaurant Lemonnier in Lavaux-Ste-Anne. Eric overleed zaterdag onverwacht tijdens een privéreis in het buitenland. Hij was 60 jaar!

Al ons medeleven gaat uit naar zijn zoon Tristan, zijn gezin en de brigade van Maison Lemonnier. Young Master Tristan zet het restaurant verder en heropent op donderdag 19 april. We steunen hem van harte en wensen hem bijzonder veel sterkte

Voorzitter Frank Fol: “Ik ben erg ontroerd, niet alleen omdat ik een goede vriend verlies, maar ook een geweldige chef-Mastercook. Eric was een persoonlijkheid die veel respect had van zijn collega's. Hij was ook een groentechef die altijd de seizoenen respecteerde en een grote voorliefde had voor regionale producten, met een voorkeur voor lokale groenten en champignons. We denken aan iedereen die getroffen is door dit verlies. Hij had samen met zijn zoon alles al goed georganiseerd in zijn restaurant, waardoor die het niveau van zijn vader verder blijven bepalen!”

Benoît Bourivain, ondervoorzitter Wallonië uitte ook zijn diepe droefheid over de dood van Eric Martin. “Eric was iemand die erg betrokken was bij de overdracht van het beroep aan jonge mensen. Hij nam volop deel aan verschillende wedstrijden en was altijd beschikbaar als dat nodig was. Ik ben erg ontroerd door zijn overlijden. Ik herinner me nog de maaltijd die ik 15 jaar geleden met mijn dochter bij hem thuis maakte. Ik had toen, na een belangrijke hartoperatie, zijn restaurant gekozen om mijn dochter een soort van filosofisch testament te geven. Ik had me allerminst voorgesteld dat hij zo snel zou heengaan. Ik moedig iedereen aan om Maison Lemonnier te blijven bezoeken. Het is en blijft met Tristan een van de beste restaurants van Wallonië.