De heropstartplannen van de Vereniging The Mastercooks of Belgium

Refershing Monday Mastercooks

Op 13 september jl. gaf de Vereniging de aftrap voor haar heropstart met een grote persconferentie bij Excellis. Deze persconferentie geleid door de nieuwe voorzitter, Cédric Poncelet, die Frank Fol opvolgt als voorzitter van de vereniging, bracht heel wat Mastercooks en enkele mooie persoonlijkheden samen, waaronder

H.K.H. prinses Léa van België en ook, onze ex-nationale doelman Michel Preud'homme.

De beste manier om de herstart van de eerste gastronomische vereniging van het land te vieren!

Pierre Wynants ontleent zijn naam aan de wedstrijd De Ster van de Belgische Keuken

Zo hadden de leden van de vereniging en de vele aanwezige partners maandag de eer en het genoegen om H.K.H. prinses Léa van België te mogen verwelkomen, een trouwe steun bij de wedstrijd “De Ster van de Belgische Keuken” die wordt omgedoopt tot “Pierre Wynants Trophy, The Belgian Star”. Een naamswijziging die voor Pierre Wynants ook de gelegenheid was om de eerste wedstrijdmedailles uit te reiken met de gouden medaille aan Florian De Ruyck (Restaurant Alain Bianchin) en de zilveren medaille aan Nicolas Tournay (Restaurant Mont-à-Gourmet). De bronzen medaille kon niet worden uitgereikt aan Grégory Marichal (Restaurant “A la mémoire de...”), die zich liet verontschuldigen.

Een nieuwe “Jongerenveertiendaagse” bij de Mastercooks

Michel Preud’homme, bevriend met de voorzitter Cédric Poncelet, kondigde aan dat hij voortaan de Vereniging zou steunen door sponsor te worden van de “Jongerenveertiendaagse” (15 tot 28 november 2021 en 7 tot 20 maart 2022). We hebben hem geïnterviewd over zijn visie op de Vereniging van de Mastercooks en over zijn plannen voor 2021/2022.

De Jongerenveertiendaagse zal tweemaal georganiseerd worden, éénmaal in 2021 (15 tot 28/11) en éénmaal in 2022 (7 tot 20/03). Als eerste partnersamenwerking voor het evenement zal een nieuwe "Tablebooker"-app worden gebruikt voor reservaties. De klanten zullen rechtstreeks online kunnen reserveren en betalen. Dit voorkomt "no-shows" en het omgaan met geld wanneer de klant bij de deelnemende mastercooks aan tafel zit.

Een schenking voor de slachtoffers van de overstromingen

Als vertegenwoordiger van het Belgische Rode Kruis ontving Nadèje Vandenbrouck een cheque ter waarde van € 10.000 als steun aan de slachtoffers van de overstromingen van afgelopen juli.

Dit mooie gebaar van de Mastercooks werd mogelijk gemaakt door de “Bon Moments” cadeaubonnen, waarvan 10% van de in omloop zijnde bedragen het aangeboden bedrag vormt.

Chefs aan het werk!

De bijeenkomst van 13 september was ook de ideale gelegenheid om de aanwezige partners van de Vereniging The Mastercooks te bedanken en om een degustatie van hun producten aan te bieden na afloop van de persconferentie. Deze partners waren: British Beef & Lamb, Schenk wijnen, Spadel/Bru en voor wat vis betreft, de zeebaars van Vis Aquality.

Niet minder dan 5 Mastercooks hebben zich ingezet om deze producten, zoals Brits runds- en lamsvlees, maar ook vis, in de kijker te zetten.

Heerlijke bereidingen van

Heerlijke degustaties van rundsvlees, lamsvlees, zeebaars, wijn en champagne

De producten werden als volgt bereid: de lendenbiefstuk van rundsvlees werd gecombineerd met roomsaus en Tellicherrypeper uit Madagaskar. In zijn rauwe versie, werd hij in carpaccio gesneden en opgediend met geroosterde zonnebloempitten, balsamicoazijn, goede olijfolie en parmezaan.

Het lamsvlees werd als hapje à la plancha geserveerd met een duxelle van courgettes en paprika’s, een Griekse-yoghurtsaus, lente-uitjes en citroen.

Daarnaast werden de wijnen van Etablissements Schenk (http://www.schenk.be/) geserveerd met, als ware favoriet, Le Grand Noir Pays d’Oc Chardonnay, zowel wit als rood. Maar er werd ook Champagne geserveerd met het Mastercooks label en water van Spadel (Bru).

Tekst: Joëlle Rochette