Veiligheidsmaatregelen horeca zorgen voor extra kosten

Los van het inkomensverlies door de lockdown en de beperkende maatregelen die bij de heropening van horecazaken zullen gelden, worden ook de verplichte veiligheidsmaatregelen een zware kost.

Het verplichte gebruik van mondmaskers, handschoenen, extra ontsmetting, het aanbrengen van signalisatie en de personeelskost voor extra onderhoud lopen al vlug in de duizenden euro’s.

Danny Dhollander, foodcostexpert van De Getallen en lesgever van Horeca Forma, berekende in samenwerking met zijn klanten de bijkomende kosten waarmee een gemiddeld restaurant in post-coronatijden rekening moet houden.

Bijgaande tabel van de geschatte extra coronakosten is op basis van een restaurant met 5 medewerkers, 50 couverts en 250 openingsdagen. Deze geeft een realistisch beeld, maar is ook zeer ontluisterend. Samen met de stijging van de andere kosten zal het voor vele horecabedrijven nog moeilijker worden om deze crisis te overleven.

Daarom is het noodzakelijk dat de overheid en ook de klanten meewerken om onze belangrijke sector te ondersteunen.

Meer info: De Getallen. www.degetallen.eu

Kost corona