Vrijdag = Visdag, in restaurant De Jonkman

Meesterkok Filip Claeys, NorthSeaChef stichter en twee sterrenchef  van het Brugse restaurant De Jonkman, lanceert een nieuw idee om op een interactieve manier meer aandacht te schenken aan minder bekende vissoorten uit onze Noordzee.

Op elke laatste vrijdag van de maand zal Filip Claeys daarom een speciale menu bereiden waarbij hij volledig focust op de culinaire mogelijkheden die dergelijke vissen bieden. De ruimte van zijn restaurant De Jonkman zal hij daarvoor ombouwen tot een gezellige refter waar iedereen gezamenlijk aan lange tafels kan plaats nemen.

Het informatief en informeel diner begint met een gevarieerde, vergelijkende proeverij van grijze garnalen. NorthSeaChef medeoprichter en visser Danny Huyghebaert zal de verschillende vissoorten eerst in hun geheel tonen waarna Filip Claeys ze vakkundig bereidt en laat opdienen.

De eerste Vrijdag=Visdag heeft plaats op 28 februari en zal telkens de laatste vrijdagavond van de maand plaats hebben. Een achtgangen menu met aangepaste wijnen of bieren kost 160 € (water en koffie inbegrepen). Bij reservatie graag ‘Vrijdag = Visdag’ vermelden

De Jonkman
Maalsesteenweg 438, 8310 Sint-Kruis (Brugge)
tel.: +32 50 36 07 67
www.dejonkman.be