Speciale prijs van de jury voor het boek The Mastercooks

Z.K.H. Prinses Lea van België wenste hulde te brengen aan haar echtgenoot Prins Alexander door in 2012 een Literaire Prijs in te stellen die om de twee jaar wordt uitgereikt, rond 29 november, de verjaardag van zijn overlijden. Z.K.H. Prins Alexander was een gepassioneerd lezer van alle genres. Deze Literaire Prijs wordt georganiseerd door het Steunfonds Prins en Prinses Alexander van België en beloont één werk in het Nederlands en één in het Frans. Het thema van dit jaar was gastronomie, en Mastercooks Pierre Wynants en Freddy Vandecasserie maakten deel uit van de jury.

Prix littéraire

Voor deze zesde editie, 2022, waarvan de winnaars afgelopen dinsdag 29 november in het Steigenberger Hotel werden bekendgemaakt, ging de Franstalige prijs naar het boek Le Coq au Champs, van Christophe Pauly en Jean-Pierre Gabriel, uitgegeven door La Renaissance du Livre, terwijl de Nederlandstalige prijs ging naar het boek Lekker Lang Leven 2 van Michaël Sels, uitgegeven door Pelckmans.

Het organisatiecomité besloot dit jaar echter ook om een speciale prijs van de jury toe te kennen die naar ons boek The Mastercooks ging, zowel in de Nederlandstalige als in de Franstalige editie. Ter herinnering: ‘deze prachtige baby van 2,5 kilo’, zoals onze voorzitter Cédric Poncelet het noemt, heeft als ondertitel ‘120 chefs, 120 recepten’ en biedt een indrukwekkend panorama van de Belgische gastronomie via de leden van onze vereniging en de producenten waarop zij een beroep doen. Een essentieel werk van maar liefst 386 pagina's dat op onze website www.mastercooks.be kan worden besteld voor de prijs van € 49,90.

Bestel het boek

 

Speciale prijs van de jury voor het boek The Mastercooks

Mastercooks receptenboek