Simon Denis Van Comptoir de l’Eau Vive in Erpent wint De Ster van de Belgische keuken ©
Simon Denis van Comptoir de l’Eau Vive in Erpent wint De Ster van de Belgische keuken ©
De finale van de wedstrijd Ster van de Belgische keuken © op zondag 2 november 2014 werd een spannende wedstrijd tussen twee talentvolle teams uit de provincies Waals Brabant en Namen. Het was Simon Denis (Le Comptoir de l’Eau Vive) van de provincie Namen die met de eer ging lopen. Hij werd bijgestaan door zijn rechterhand in de keuken en zijn sommelier en gecoached door Meesterkok Pierre Résimont.
Het hoofdgerecht was samengesteld met producten die tijdens de wedstrijd werden voorgesteld. Daaruit selecteerde Simon Denis de ingrediënten voor geroosterde tong, risotto van bloemkool en crémeux van bisque en krab voor. Dit gerecht kan je de volgende drie maanden proeven in de Comptoir de l’Eau Vive. De ster van de Belgische keuken is daarmee de enige culinaire wedstrijd ter wereld die het gerecht van de winnaar aan het grote publiek laat proeven.
Het tweede team werd efficiënt geleid door Cédric Tennstedt (Le Vieux Marronnier) en werd voor de finale gecoached door Meesterkok Pierre Meyers. Het team, dat tot voor kort werd geleid door Meesterkok Jean-Luc Pigneur, had eveneens een bijzonder mooie presentatie. Het hoofdgerecht bestond eveneens uit producten die tijdens de wedstrijd werden samengebracht en door de kandidaat werden geselecteerd. Cédric stelde tongfilets voor met mosselen en jus van waterkers met citroen.
De recepten van deze twee bereidingen zullen weldra beschikbaar zijn op www.mastercooks.be of (voor de pers) op vraag bij de Vereniging van Meesterkoks van België.
Simon Denis, winnaar van de finale mag gedurende een jaar de titel van laureaat van de Ster van de Belgische keuke ©. Hij kreeg de kristallen trofee (een verkleind model van het origineel) vervaardigd door Val St. Lambert. Tijdens de prijsuitreiking op zondagavond in Gent kreeg hij ook een bedrag van 5.000 euro en een polsuurwerk Omega (Sea Master).
De jury van de finale van deze 2de editie van de Ster van de Belgische keuken ©, stond net als vorig jaar onder het meterschap van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Alexandre van België.
De jury was samengesteld uit de voorzitter van de Meesterkoks van Nederland, Onno Kokmeijer (Restaurant Ciel Bleu** – Okura hotel in Amsterdam) evenals Frank Fol, Eric Martin, Christophe Hardiquest, Filip Claes, Lionel Rigolet, Freddy Vandecasserie, Karel Vermeiren (Brouwerij Haacht), Christian Deglas (journalist gespecialiseerd in bier) en Nicolas Dekkers (Belcolade Chocolade).
De partners van de wedstrijd waren AG Insurance evenals Nespresso, Rational, Schenk, Belcolade, Omega, BMW Club7, Fintro, Le Nouveau Chef, Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Haacht, Unilever Food Solutions, Bru, Countryside.
De wedstrijd Ster van de Belgische keuken © is een initiatief van Pierre Wynants en Frank Fol en werd georganiseerd door de Meesterkoks van België in het kader van de beurs Countryside in Gent.
Meer informatie :
Frank Fol – Tel. 00 32 (0) 475 97 34 41 – president@mastercooks.be
Paul Gelders – Tel. 00 32 (0) 475 78 24 93 – director@mastercooks.be
Secretariaat/P.R. – Lucienne Richard – info@mastercooks.be
Website : De ster van de Belgische keuken www.mastercooks.be