Never Give Up Day, de “dank je wel” van 18 augustus 

Empathie en een eenvoudige “dank je wel” aan de mensen die belangrijk voor ons zijn heeft nog nooit iemand pijn gedaan. Daarom zal 18 augustus volledig in het teken staan van “Never Give Up Day” en van al diegenen die in zichzelf geloven! 

Het ontstond in de Verenigde Staten en spoelde aan in Europa, bij de voorzitter van de Mastercooks en in zijn restaurant “Cédric” te Knokke-Heist. Dit nieuwe concept draait rond empathie en erkenning voor de mensen die ons in tegenspoed hebben bijgestaan, onze vrienden. De mensen die we soms vergeten te bedanken. 18 augustus is de ideale gelegenheid om dit te doen met “Never Give Up Day”.

In de praktijk is deze dag – die vanaf nu jaarlijks op 18 augustus gevierd zal worden - de ideale gelegenheid om een klein gebaar van dank te uiten naar alle mensen die in zichzelf en hun dromen geloven, die nooit opgeven en die zich gesteund en gestimuleerd voelen door anderen. 
Een gebaar naar keuze, net zoals voor de Voorzitter van de Mastercooks, die zijn klanten koestert met een “Never Give Up Day”-menu en een gratis aperitief van het huis.
Het is aan iedereen, Mastercooks of niet, om deze in België, in Knokke-Heist, gelanceerde actie te volgen en het gebaar van dank te bedenken dat jullie willen schenken aan jullie trouwe “rotsen in de branding” voor jullie dromen en moed! 

Never Give Up Day voorgesteld door de initiatiefnemers

“Never Give Up Day is een evenement dat jaarlijks zoveel mensen op allerlei manieren aantrekt omdat het een opmerkelijke gelegenheid is om iemand die in zichzelf gelooft en nooit opgeeft, een compliment te geven of aan te moedigen.
 
Het is een sensibiliseringsdag die in verschillende delen van de wereld op verschillende kalenderdagen werd vastgelegd.
 
Door actief interesse te tonen voor deze jaarlijkse viering zal het moraal van de mensen aanzienlijk toenemen. Never Give Up Day is dus een uitstekende manier voor ondernemers om de mensen aan te moedigen en hen tegelijkertijd kennis te laten maken met hun bedrijf of hun product. Knokke-Heist is de eerste gemeente ter wereld waar Never Give Up Day op die manier georganiseerd wordt.
 
Bij wijze van test werden een aantal bedrijven en winkels geselecteerd om hun sector te vertegenwoordigen. De intentie is om volgend jaar meer bedrijven te benaderen. Net als alle grote feestdagen zal Never Give Up Day geleid worden door commerciële belangen die nuttig zijn voor de plaatselijke ondernemers.
 
Never Give Up Day geeft ons een gevoel van vervulling, zoals een goedbedoeld duwtje in de rug of een aanmoediging voor wie strijdt. Maar het is ook een gepaste manier om je dank te betuigen aan de mensen die altijd voor je klaarstaan.
 
Het vieren van Never Give Up Day kan vele vormen aannemen, van coachingsessies tot openbare culturele en sportevenementen, of zelfs gewoon kaarsjes uitblazen op een Never Give Up Day-taart, allemaal manieren waarop een dag als Never Give Up Day gevierd kan worden. Je kan ook een uitstapje naar een restaurant regelen, een fles champagne kraken en met fierheid terugblikken op alles wat je in het kader van je verwezenlijkingen hebt overwonnen. Je kan ook je oprechte dankbaarheid betuigen aan iemand die je nooit in de steek heeft gelaten, zelfs niet in de slechtste tijden. Gewoon even zeggen “bedankt om me nooit in de steek te laten” is een doeltreffende manier om Never Give Up Day te vieren met je partner. Er is geen betere manier om elk jaar opnieuw te vieren wat je hebt bereikt doorheen de jaren in het kader van je verwezenlijkingen." 

De deelnemende bedrijven: Never Give Up Day Knokke 2021

 • Restaurant Cédric - Koningslaan 230/A, 8300 Knokke-Heist
 • Fleurs Muguet - Jozef Nellenslaan, 8300 Knokke-Heist
 • Coiffeur Le Salon du Zoute - Kustlaan 58, 8300 Knokke-Heist
 • Mode homme Beau Mec Zoute - Antoine Bréartstraat 17, 8300 Knokke-Heist
 • Haute parfumerie Rêve d'âme - Antoine Bréartstraat 14, 8300 Knokke-Heist
 • Glacier de la Poste (Zoute) - Zeedijk-Het Zoute 718, 8300 Knokke-Heist
 • Chocolats Van Nueten - Lippenslaan 170, 8300 Knokke-Heist
 • Surfers Paradise - Zeedijk-Het Zoute, op naam van, Appelzakstraat, 8300 Knokke-Heist
 • Plage de la sieste - Zeedijk-Knokke 698, 8300 Knokke-Heist
 • Le Vinothèque - Elizabetlaan 21, 8300 Knokke-Heist
 • Galerie Never Give Up - Zeedijk-Het Zoute 717, 8300 Knokke-Heist

Meer info

#nevergiveupday  Never Give Up Day #August18

In België op 18/08/2021: Knokke-Het-Zoute

www.facebook.com/nevergiveupday

https://www.nevergiveupday.com/

#nevergiveupday