Stijn Rotthier

The Young Masters
The Young Masters
Brasserie
Brasserie
Chef: Stijn Rotthier
Fortuin
Gemeenteplein 4
2550
Kontich
T: +32 3 290 44 33

Interview

Wie zijn je Peters?
Viki Geunes
Ken Verschueren

Wist je altijd al dat je kok zou worden? 
Toen ik 14 was, besloot ik kok te worden. De kookmicrobe had me al eerder te pakken, want koken zit in onze familie. Mijn grootmoeder was bijvoorbeeld kok op de basisschool waar ik naartoe ging. Onze hele familie is gek op lekker eten!

Waar heb je het vak geleerd? 
Ik heb mijn opleiding genoten aan de hotelschool Ter Groene Poorte, waar ik meteen ook begon met weekendwerk in restaurants. Mijn schoolstages liep ik bij “Jardin Tropical” in Knokke en bij Zilte. Daarnaast mocht ik ervaring opdoen in verschillende driesterrenrestaurants, zoals “Hof van Cleve”, “Hertog Jan”, het “Hotel de Ville” in Lausanne en “Schloss Schauenstein” in Zwitserland.

Hoe omschrijf je jouw keuken? 
Ik ben gepassioneerd door de klassieke keuken, de ruggengraat van onze gastronomie. Hoewel ik altijd in de topgastronomie heb gewerkt, koos ik uiteindelijk voor het openen van een brasserie op topniveau, exclusief a la carte. Bij Fortuin brengen we Frans-Belgische klassiekers op een herkenbare en toegankelijke manier, met oog voor traditie en kwaliteit.

Wie zijn jouw grote voorbeelden? Naar wie kijk jij op?
Ik heb een diep respect voor culinaire iconen zoals Paul Bocuse, Frédy Girardet, Philippe Rochat, Joël Robuchon en Franck Giovannini. Zij zijn de meesters die aantonen hoe je de klassieke keuken naar een hoger niveau tilt met vakmanschap, visie en tijdloze elegantie.

Wat betekent voor jou de toetreding tot de vereniging?
Deze toetreding tot de grootste en oudste Belgische vereniging van meesterkoks markeert een nieuwe stap in mijn carrière. Het is een immense eer om deel uit te maken van dit Belgische erfgoed en ons land te vertegenwoordigen. Deze erkenning motiveert me om nóg hogere standaarden te bereiken. Ik zet me dan ook met volle overtuiging en toewijding in voor de vereniging.