Viki Geunes

Top Restaurants
chef

Viki Geunes

Zilte
Hanzestedenplaats, 5
2000 Antwerpen
T: +32 (0)3-283 40 40
Facebook link Facebook link
Interview

Wie zijn je Peters?

Frank Fol
Robert Van Duüren 

Wist je altijd al dat je kok zou worden? 

Toen ik mijn diploma industriële wetenschappen op zak had, zag ik het niet zitten om in die branche aan de slag te gaan. Dus moest ik iets anders vinden. Koken en tafelen was thuis altijd heel belangrijk en ik kon er ook enorm van genieten. De interesse was er, dus besloot ik om de richting gastronomie uit te gaan. 

Waar heb je het vak geleerd? 

Ik volgde geen hotelschool en heb ook nooit bij andere chefs gewerkt. Stap voor stap is het gegroeid. Eerst in Mol, nu in Antwerpen.

Onderweg heb ik veel geleerd. Ik zag bij anderen hoe het moest, hoe het kon. En ik heb ook vaak ervaren – vooral bij mezelf - hoe het niet moest. Door constant te evalueren en te blijven experimenteren, lukte het me om mijn keuken naar een steeds hoger niveau te tillen.

Hoe omschrijf je jouw keuken?

Herkenbaarheid is voor mij het allerbelangrijkste. Ik streef naar een lichte, creatieve keuken waarin groenten een grote rol spelen.

Voor mij begint alles met het product. Als chef moet je in de eerste plaats respect hebben voor de producten. Te vaak is in de voorbije jaren de herkenbaarheid ervan over het hoofd gezien. 

Wie zijn jouw grote voorbeelden? Naar wie kijk jij op?

Ik heb niet echt iemand die ik als mijn grote goeroe beschouw.

Wat betekent voor jou de toetreding tot de vereniging?

Ik vind het heel bijzonder om deel te mogen uitmaken van een ‘collectief’ met zo’n uitgebreide selectie chefs, om samen de Belgische gastronomie te mogen vertegenwoordigen. De synergie die er is tussen de chefs is speciaal en ik wil graag deze verbintenis kracht bijzetten.