Philippe Fauchet

Top Restaurants
chef

Philippe Fauchet

Philippe Fauchet
Rue de Warfée, 62
4470 Saint-Georges
T: + 32 4 259 59 39
Facebook link Facebook link
Interview

Wie zijn je Peters?
Frédéric Salpetier
Frank Fol

Wist je altijd al dat je kok zou worden? 
Ik was alleszins niet voorbestemd. Ik kom uit een grote familie waarvan niemand in de sector werkte. Ik heb altijd anders willen doen dan de anderen; noem me gerust koppig. Als kind al was ik heel graag met mijn moeder in de keuken. Ik ben dus vooral kok geworden door mijn passie voor koken. Bovendien ben ik er fier op dat ik het helemaal zelf gemaakt heb.

Waar heb je het vak geleerd? 
Ik heb het geleerd aan de Hotelschool van de stad Luik. Ik verliet de school op mijn 18de, werkte een beetje in het buitenland, in Zwitserland, en op mijn 26e opende ik mijn eigen restaurant in Saint-Georges en ik ben er nog steeds.

Hoe omschrijf je jouw keuken? 
We hebben een unieke, instinctieve keuken, gebaseerd op de kwaliteit van het product, de juiste bereiding en saus. In 2012 ontving ik de titel van “Beste Groenterestaurant” bij Gault&Millau. Ik werk echt met veel groenten. Ik probeer me achter het product te verschuilen om het echt te benadrukken.

Wie zijn jouw grote voorbeelden? Naar wie kijk jij op?
Bovenal is het mijn eerste chef, Philippe Gérard, met wie ik op 14-jarige leeftijd begon, ook al zijn we momenteel een beetje vervreemd. Ik bewonder alle chefs, de een meer dan de ander. Laten we zeggen dat mijn beste herinnering twintig jaar geleden was in het restaurant Savoy in Parijs.

Wat betekent voor jou de toetreding tot de vereniging?
Ik ben al vele jaren lid. Bovenal ging het om het herontdekken van de voortreffelijkheid van de keuken in ons land, om impact te hebben op nationaal en internationaal niveau, en om chefs samen te brengen die dezelfde productfilosofie hebben.