Oltra
Interview
Wie zijn je Peters?
Patrick De Gendt
Geert Gheysels
Wist je altijd al dat je kok zou worden?
Absoluut niet, niemand in de volledige familiekring heeft iets te maken met koken. Ze hebben wel een muzikale achtergrond. Koken is in mijn ogen ook wel een vorm van artistieke uiting. En ik denk dat koks ook wel in dat rijtje horen.
Waar heb je het vak geleerd?
Theoretische vakken op school waren helemaal niet aan mij besteed. Tijdens de momenten dat ik thuis in de keuken mocht staan, kon ik laten zien wat ik kon en graag deed.
Ook dat beseften mijn ouders en lieten me als leerjongen het vak leren met stages in de restaurants “Spaans dak” en Kelderman. Ik heb steeds veel geluisterd naar mijn chefs, en dus ook heel veel van hen geleerd!
Hoe omschrijf je jouw keuken?
Mijn keuken is gebaseerd op het product. Je krijgt duif op je bord, je proeft duif. Ik geef je langoustine, je proeft langoustine. En dan opeens ligt er iets op het bord dat je niet kent, het je interpelleert, maar vooral lekker vindt.
Wie zijn jouw grote voorbeelden? Naar wie kijk jij op?
Mijn grote voorbeelden van chefs, waar ik toch altijd naar opgekeken heb zijn Gordon Ramsay, een chef die heel veel discipline wil in de keuken en Roger Van Damme, een meester in patisserie, wat ik zelf ook 7 jaar gedaan heb in restaurant ’t Overhamme. Ook Sergio Herman, een heel gepassioneerde chef die invloeden van de hele wereld in zijn gerechten steekt, Mastercook Patrick Bogaert van restaurant ‘t Overhamme, mijn eerste chef en Ladychef 2013 Ann De Roy, mijn tweede chef in restaurant Pand 19.
Wat betekent voor jou de toetreding tot de vereniging?
Ik was altijd gefocust op de gidsen omdat ik dacht dat dit de enige kwaliteitsnormen waren voor de gasten. Nu weet ik beter. Ook de toetreding tot de Young Masters is er één. De contacten en de uitwisselingen met de collega-Young Masters en Mastercooks zijn uiteraard ook een grote meerwaarde.