Jessi Verwerft

The Young Masters
Top Restaurants
chef

Jessi Verwerft

Hof ter Hulst
Kerkstraat 33
2235 Hulshout
T: 015 25 34 40
Facebook link Facebook link
Interview

Wist je altijd al dat je kok zou worden? 

Mijn grootmoeder was een gepassioneerde bakster van taarten en wafels. Ik wist altijd al dat ik alleszins die richting zou uitgaan. Na mijn eerste drie jaar Sociaal Technische Wetenschappen (STW) ben ik overgestapt naar ‘Restaurantkeuken’ in SIMA-Aarschot (GO). Dat was helemaal mijn ding.

Waar heb je het vak geleerd? 

In het SIMA had ik een goede chef: Rudi Van Lens. Hij geloofde in mij en gaf me veel kansen. Zo mocht ik meedoen aan de wedstrijd “Les disciples d’Escoffier” in Gent die ik won. Op de internationale wedstrijd haalde ik de vierde plaats. Nadien mocht ik stages lopen in restaurant Arenberg te Heverlee, De Slagmolen in Oudsbergen en The Jane te Antwerpen. Overal leerde ik iets meer kneepjes van het vak: patisserie, brood bakken, mignardises, leren dresseren,... 

Hoe omschrijf je jouw keuken? 

Ik werk nu onder chef Johan Schroven in Hof Ter Hulst. Hij brengt een verfijnde gastronomische keuken met een Franse toets. Het is een pure keuken, waar je de smaken zo uithaalt. We werken met topproducten die we tot de finesse bewerken. We maken weinig gebruik van gels of texturen.

Wie zijn jouw grote voorbeelden? Naar wie kijk jij op?

Ik kijk erg op naar Mastercook Mario Aerts van het vroegere Restaurant Het Komfoor, mijn vorige werkgever. Van hem heb ik geleerd hoe de horecawereld in elkaar zit. Ook van mijn huidige chef Johan Schroven leer ik veel bij: nieuwe recepturen, andere bereidingswijzen en nieuwe technieken.

Wat betekent voor jou de toetreding tot de vereniging?

Mario Aerts nam me vaak mee naar de inspiratiedagen van “The Mastercooks of Belgium”. Die prikkelden. Toen dan het voorstel kwam om lid te worden van “The Young Masters”, heb ik geen moment getwijfeld. Het is een hele eer om bij zo’n mooie groep van chefs te mogen horen. Je leert er veel bij en je legt er nieuwe contacten om hogerop te geraken. Het is immers mijn droom om op termijn een eigen zaak te beginnen. Zo’n klein, mooi restaurantje waar ik zelfstandig mijn ding mag doen. Al mag dat nog even wachten, want ik ben heel blij met mijn huidige situatie.

Wie zijn je Peters? 
Mario Aerts
Patrick de Gendt