Mario Aerts

Top Brasserie
chef

Mario Aerts

Bistro La Corbeille
Corbeillestraat 47
2235 Hulshout
T: +32 (0)16 88 33 83
Facebook link Facebook link
Over

Chef Mario en zijn vrouw Annick openden als prille twintigers hun eerste bistro-restaurant in Herselt, vorig jaar besloten ze na 24 jaar een nieuwe uitdaging aan te gaan. We blikken vooruit en ook even terug.

Eerst terug naar het begin.

Interview

Mario: "Ik heb helemaal geen ‘horeca-roots’, niemand van mijn familie werkte in de horeca. Ik denk dat mijn fascinatie voor koken er bij mij van kleinsaf in zat. Mijn moeder kan bijzonder goed koken en als kleine pagadder mocht ik naast haar staan en mee in de potten roeren."

"Na mijn opleiding restaurant en keuken in Coloma Mechelen ging ik werken in verschillende restaurants om ervaring op te doen. Het was mijn droom een eigen zaak te beginnen en gelukkig wou mijn vrouw Annick meestappen in het verhaal."

"In 1998 openden we onze eerste ‘zaak in een gehuurd pand in Herselt. De start viel goed mee en na 3 jaar besloten we om op zoek te gaan naar een eigen ruimte. Die vonden we in 2001 in Olen waar we 9 jaar  Het Komfoor succesvol hebben gemaakt. Toen een oude dokterswoning met prachtige tuin in Heultje te koop kwam werden we op slag verliefd en verhuisden we ons ‘Komfoor’ nog een keer."

Na 25 jaar een eigen restaurant is het nu tijd voor iets anders.

Mario: "Na al die jaren was het pand opnieuw aan een renovatie toe. Annick en ik kwamen tot de conclusie dat we eigenlijk een hele boel investeringen moesten doen om het naar onze zin te verbouwen. We zijn beide rond de 50, hebben geen kinderen, dus vroegen we ons af of we dat nog wel zouden doen, of we gingen doorgaan met Het Komfoor.

"24 jaar was het mooi geweest en na veel wikken en wegen, besloten we begin 2021 om Het Komfoor te koop te zetten. In de overtuiging dat het nog wel een jaar zou duren voor we een koper vonden en de zaak rond ging zijn. (lachend) Niets was echter minder waar... De investeringsgroep Vlinvesta zag het gebouw meteen zitten. Het kan een rol spelen in de promotie van hun wijndomein Petrushoeve."

"Nu zochten ze ook een chef voor hun in juni geopende Bistro La Corbeille op site La Corbeille in Westmeerbeek, deelgemeente van Hulshout. We kwamen vrij snel tot een vergelijk en in januari 2022 sloot Het Komfoor definitief de deuren."

"Het is aanpassen natuurlijk na al die jaren je eigen baas te zijn geweest, maar ik krijg veel mogelijkheden van het management. Ik ben aan de slag als chef, Annick is nog de zaken aan het afhandelen in Het Komfoor."

"La Corbeille verwijst naar de groenteconservenfabriek die ooit op die plaats was gevestigd. Ik vind het dan ook maar normaal dat ik deze voorgeschiedenis van 'groenten' in mijn menu op de voorgrond plaats. Dit vertaalt zich concreet in een grote aandacht voor garnituren en  vegetarisch gerechten. Er zijn hier trouwens nog steeds veel tuinders in de buurt die onder andere asperges, witloof en aardbeien telen."

"Mijn kookstijl is klassiek, mijn keukenteam jong en divers dus dat kan tot een mooie synergie leiden. Ik heb er alvast veel zin in."

Vlinvesta is een investeringsgroep actief binnen vastgoed, bouw, productie en vrije tijd/horeca. In de horecatak zit onder andere Bistro La Corbeille, enkele B&B’s,... Door de samenwerking tussen de verschillende bedrijven binnen de groep kunnen er mooie synergiën ontstaan. Zo is er momenteel een ontwikkeling van hotelvastgoed in Tenerife.