Dominique Pille

Top Restaurants
chef

Dominique Pille

't Kantientje
Ramskapellestraat 61
8301 Knokke-Heist
Facebook link Facebook link
Interview

Wie zijn je Peters?
Cédric Poncelet 
Daniel Molmans

Wist je altijd al dat je kok zou worden? 
Al sinds mijn 6-7 jaar ben ik gefascineerd door koken. In de buurt was er een industriële bakkerij en daar ging ik elke morgen om 6 uur helpen de broden in de manden te leggen. Ik kreeg dan meestal een zak pistolets mee voor thuis. Ik begon na te denken: bakker is nachtwerk, kok leek me leuker en trok naar de Hotelschool in Oostende

Waar heb je het vak geleerd? 
Ik heb mijn vak geleerd op de hotelschool van Oostende. Eenmaal afgestudeerd kon ik meteen beginnen als zaalmeester in de Marmite, maar toen ik in 1985 de kans kreeg om frituur 't Kantientje op de Lippenslaan over te nemen, aarzelde ik niet.  

Hoe omschrijf je jouw keuken? 
Niet gastronomisch en ook niet extravagant. Bij mij kan je elke dag komen eten: evergreens en seizoensgerechten. Ik serveer vooral Noordzeevis, mijn vlees komt van een slager uit Oostduinkerke die zelf veehouder is en onze groenteboer koopt rechtstreeks bij de veiling.

Wie zijn jouw grote voorbeelden? Naar wie kijk jij op?
Ik heb altijd Jean-Pierre Bruneau en Joël Robuchon als grote voorbeelden gehad. Zij behoren voor mij tot de top van Europa wat betreft de klassieke gastronomische keuken.

Wat betekent voor jou de toetreding tot de vereniging?
Toen men mij het vroeg, heb ik even geaarzeld. Als ik voor iets ga, wil ik er ook voldoende tijd voor hebben en die tijd ontbreekt soms wel. Jonge chefs ondersteunen en tonen hoe van hun passie een succes te maken, gaf de doorslag. Als Belgische chefs mogen we trots zijn, want we behoren tot de wereldtop. Alle driesterrenchefs zijn trouwens Mastercook!