Mastercook Cédric Poncelet wint Gouden Vork 2018

Mastercook Cédric Poncelet is de winnaar  van de Gouden Vork 2018. Zijn restaurant Cédric werd daarmee als beste bekroond voor de regio Brugge-Kust.

De Gouden, Zilveren en Bronzen vorken worden elk jaar uitgereikt aan restaurants in de regio Roeselare, Tielt, Izegem, Westland en Westkust door een culinair comité van de krant ‘De Week’ van uitgeverij Roularta. Restaurants die willen deelnemen aan de selectie moeten zich elk jaar inschrijven en krijgen dan bezoek van een jurylid.

Cédric wordt volgens de jury geroemd “voor zijn klassieke Belgische-Franse keuken waarin hij steeds zijn creativiteit de vrije loop laat gaan”. In een reactie zegt Cédric Poncelet dat hij ‘graag zijn eigen touch geeft aan de gerechten, zodat het voor zijn klanten altijd een complete verrassing is wat er op het bord komt’.  “Als restaurant moet je met je tijd meegaan en vernieuwend blijven”, zegt hij. “Ik verander mijn menu elke maand en de lunch wijzigt tweewekelijks. Dat doe ik niet enkel voor de klanten maar ook voor mezelf. Ik houd van afwisseling. Ik wil het laagdrempelig houden en mijn eigen ding kunnen doen. Ons cliënteel komt hier voor lekker eten en houdt van onze persoonlijke aanpak. Mijn klanten zijn mijn vrienden”.