Frank Fol maakt plaats voor Cédric Poncelet als hoofd van de Mastercooks

Op maandag 17 mei heeft de algemene vergadering van de vereniging The Mastercooks of Belgium nieuwe verkiezingen gehouden. Deze hadden betrekking op de vervanging van voorzitter Frank Fol en de vernieuwing van het directiecomité van de vereniging. 

Cédric Poncelet – chef-kok en eigenaar van het gelijknamige restaurant in Knokke-Heist – werd unaniem verkozen als de nieuwe voorzitter van de vereniging. Aan zijn zijde behoudt Daniel Molmans zijn functie als penningmeester. Waaraan die van secretaris-generaal is toegevoegd. 

De ondervoorzitters zijn nog steeds: Patrick Meirsman voor Brussel, Benoît Bourivain voor Wallonië en Felix Alen voor Vlaanderen.

Na afloop van de dag zei Cédric Poncelet dat hij zich zeer vereerd voelde dat hij deze nieuwe rol zal vervullen binnen de vereniging waar hij al lid was van het directiecomité.

"Ik ben er erg trots op dat ik door mijn collega's voor deze prestigieuze titel ben verkozen. Het is een hele eer en ik ben van plan om namens alle leden te blijven strijden om de vereniging en haar waardevolle partners zo goed mogelijk te promoten. Het is aan hen te danken dat wij de huidige crisis kunnen doorstaan en wij zijn hen allen zeer dankbaar. Mijn doel is het voortzetten en verder ontwikkelen van het prachtige werk dat Frank Fol al die jaren heeft gedaan. Nu is het mijn beurt om me te ontfermen over het heden en de toekomst van deze al even schitterende vereniging!" »

Wat betreft zijn toekomstige projecten voor de vereniging, de nieuwe adem en de nieuwe dynamiek die hij haar wil inblazen, zal Cédric Poncelet begin juni bij ons terugkomen om er meer in detail over te praten. 

Dat zullen wij ook doen nadat we de nieuwe (en terugkerende) leden van de raad van bestuur hebben ontmoet en geïnterviewd. 

Binnenkort lees je hier dus al het nieuws over de Mastercooks of Belgium!
 

Tekst en foto's: Joëlle Rochette