De Horeca heropent op 9 juni haar deuren en de Mastercooks hun restaurants!

Heel goed nieuws !

Dinsdag 11 mei heeft het overlegcomité beslist dat de horeca vanaf woensdag 9 juni mensen ook binnen mogen ontvangen. Sedert 8 mei mochten enkel de terrassen van cafés en restaurants openen.

De regels zullen hetzelfde zijn als nu op de terrassen : met maximaal vier aan één tafel (tenzij je gezin groter is), de gezelschappen moeten op 1,5 meter van elkaar zitten. Bediening is enkel mogelijk aan tafel. Mondmaskers zijn verplicht als je de tafel verlaat. Mondmaskers zijn ook verplicht voor het personeel in de eetzaal en in de keuken.

Het sluitingsuur wordt wel aangepast. Binnen mogen mensen tot 22 uur blijven zitten, buiten op het terras of in de tuin wordt dat 23.30 uur.

Aan deze versoepelingen zijn voorwaarden gekoppeld :

Op 9 juni moet 80 procent van de 65-plussers en volwassenen met onderliggende aandoeningen gevaccineerd zijn. Op 1 juli moet 60 procent van de volwassen bevolking zijn eerste vaccin hebben gekregen, op 30 juli gaat dat om 70 procent.

Voor de horeca zullen de regels zowel binnen als buiten tijdens de zomermaanden verder evolueren, maar daarover is nu nog niets beslist. Het Overlegcomité zal de regels hiervoor nog vastleggen.

 

L’Horeca rouvre ses portes le 9 juin, les Mastercooks aussi !