Comme Chez Soi start met afhaalmaaltijden

Na het grote succes van de afhaalmenu’s op Moederdag kan je voortaan elke vrijdag en zaterdag maaltijden afhalen in de Comme chez Soi.

“Op Moederdag waren we letterlijk overweldigd”, zegt Laurence Rigolet. “We hadden het niet verwacht, maar we waren goed voorbereid. We hadden veel gerechten getest, de meest geschikte verpakking gezocht en ik had hard gewerkt aan het op punt stellen van onze adressenlijst om de informatie via email te verspreiden. Na het welslagen van deze eerste actie gaan we verder met onze afhaalmaaltijden. Voortaan kunnen klanten de komende weekends, zowel tijdens de lockdown als na de heropening van de restaurants, gerechten afhalen. Het wordt voor ons een nieuwe manier van werken, waardoor we ons team kunnen behouden. We weten niet hoe de toekomst er zal uitzien en nog minder of onze internationale klantenkring, die zowat 40% van het totaal aantal klanten uitmaakt, snel zal terugkeren.  Over restaurants zoals het onze hangt een groot vraagteken. In tegenstelling tot andere soorten restaurants hebben wij ons hele team nodig. Iedereen heeft zijn/haar plaats in de keuken. Het is niet mogelijk om die plaats weg te nemen omdat ze essentieel is voor onze soort keuken. Hoe dan ook zullen we ons best doen om aan de vereiste hygiënemaatregelen te voldoen en tegelijkertijd onze klanten dezelfde hoogwaardige service te geven die ze gewend zijn. Bovendien is het voor ons niet nodig om plexiglas schermen te gebruiken, omdat we al mobiele houten schermen in het restaurant hebben die gemakkelijk te verplaatsen zijn. Daarnaast hebben we meerdere ruimtes en een grote keuken waardoor ons personeel voldoende afstand van elkaar kan houden. En dan hebben we nog het geluk dat ons restaurant onze eigendom is. Bovendien hebben we in januari en februari goed gedraaid. Dat belet ons niet om ons zorgen te maken over de toekomst. In elk geval behouden we onze energie. Wat ons ook helpt is dat we met onze familie al deze weken voor de eerste keer om 6 uur ’s avonds samen kunnen tafelen. Dat geluk stelt ons in staat om er samen voor te gaan en recht vooruit te blijven kijken.” 

Hulp aan daklozen

Lionel Rigolet helpt tijdens deze bijzondere crisisperiode in alle discretie ook aan een goed doel. Elke donderdag steekt hij Eric Boschman een handje toe voor de non-profitorganisatie ‘Solidarité Grands froides’, die daklozen helpt. Ze bereiden dan samen 120 gerechten die ze in Brussel verdelen. Eenvoudige smaakvolle gerechten, zoals je van hen kan verwachten. 

Voorbeeldmenu en afhaalgerechten
Een driegangen afhaalmenu kan bestaan uit een voorgerecht van kabeljauwrug met Chardonnay en citrusolie, kerstomaten en verse kruiden. Lamscarré met kruidige jus, groenten uit de tuin en M’hamsa couscous en als dessert een creatie rond citroen, basilicum en melisse.

Kostprijs: 65 euro per persoon.
Prijs hoofdgerecht: 30 euro per persoon. 

Om het menu uit te breiden:

  • Ardense hammousse (€ 8 per 100 g - Ideaal voor 1 persoon)
  • Terrine van ganzenlever met Vaucluse-parfum (€ 16 per portie van 60 g)
  • Royal Belgian caviar ‘Platinum’ (€ 64 per doos van 50 g).

Praktisch:

Bestel voor woensdag tot 16 uur per mail (formulier) of via de nieuwsbrief waarop je kan inschrijven .  
Bestelling af te halen bij Comme chez Soi op vrijdag van 17.00 uur tot 19.00 uur, of op zaterdag van 10.00 uur en 12.00 uur.
Afhaaladres: Comme chez Soi - Rouppeplein 23-1000 Brussel - www.commechezsoi.be