Voor de crème anglaise :
- 300 g eidooiers
- 150 g suiker
- 1 l volle hoevemelk
- ½ l room
- 2 g vanille
- 3 gelatineblaadjes
- 20 g Navan
- 50 cl slagroom voor 2/3 opgeklopt met 50 g suiker
Voor het krokante:
Gekaramelliseerde amandelen of kokosnoot of pistachenoten
Voor de chocoladespiegel :
- 35 cl water
- 30 cl slagroom
- 450 g kristalsuiker
- 190 g cacaopoeder
- 8 gelatineblaadjes
- Geraspte kokosnoot
Crème Anglaise : Maak een crème anglaise met de eidooiers, suiker, melk, room en vanille.
Voeg aan 380 g crème anglaise 3 gelatineblaadjes toe, 20 g Navan en 50 cl slagroom voor 2/3 opgeklopt met 50 g suiker.
Chocoladespiegel: Breng water met de room en suiker aan de kook. Voeg er de cacao aan toe. Kook enkele minuten en voeg er dan de gelatineblaadjes aan toe. Giet uit op een plaat. Bestrooi met de geraspte kokosnoot. Laat afkoelen. Steek met een ronde steekvorm cirkels uit de spiegel.
Afwerking : Lepel wat van de krokante nootjes naar keuze (gekaramelliseerde amandelen, kokosnoot, pistachenoten) op de bodem van de glaasjes. Vul aan met de crème anglaise. Leg een chocoladespiegel in elk glas.