William Donnay

The Young Masters
Top Restaurants
chef

William Donnay

Aux Etangs
Maison du bois 66
4651 Herve
T: +32 087 67 49 19
Facebook link Facebook link
Interview

Wie zijn je Peters?
Cédric Poncelet 
Dominique Pille

Wist je altijd al dat je kok zou worden? 
Hoewel ik uit een milieu kom dat niets te maken heeft met de horeca, denk ik dat ik mijn gevoel voor smaak heb geleerd van mijn ouders, die van lekker eten hielden, en vooral van mijn moeder. We gingen vaak naar restaurants. Dus zei ik op een dag bij mezelf dat ik er mijn beroep van zou maken. Dus ging ik hotelmanagement studeren aan het Institut Notre-Dame in Heusy.

Waar heb je het vak geleerd? 
Als student kreeg ik de kans om hier in het restaurant Les Etangs te werken. En na mijn studies kreeg ik de kans om er vier jaar lang tweede in rang te zijn. En nu ben ik de chef geworden… 

Hoe omschrijf je jouw keuken? 
Mijn idee is om klanten te laten ontdekken wat ik ze zou willen tonen als ik ze bij mij thuis zou ontvangen. Ik wil ze een authentiek moment van delen laten beleven met zoveel mogelijk lokale producten, en hier is dat een waar genoegen. Ik heb het geluk dat ik in het Land van Herve toegang heb tot fantastische producten en leveranciers die dat evenzeer zijn. Die lokale verankering is heel belangrijk voor mij.

Wie zijn jouw grote voorbeelden? Naar wie kijk jij op?
Vooral Christophe Hardiquest, omdat ik met hem heb kunnen praten en hij een goede visie op koken heeft. Het is een geweldige meneer. Bij hem in het restaurant had ik het meeste plezier bij het eten en bij het ontdekken van de keuken.

Wat betekent voor jou de toetreding tot de vereniging?
Dat is echt een grote eer. Toen Mastercook Cédric Poncelet me kwam opzoeken in de keuken om me te vragen lid te worden, was dat een grote erkenning. Ik hoop dat ik zoveel mogelijk collega's zal kunnen ontmoeten om met hen van gedachten te wisselen.