Thierry Kloos

Honorary Mastercooks
chef

Thierry Kloos

Interview

Wie zijn je Peters?
Aloyse Kloos 
Claude Dupont

Wist je altijd al dat je kok zou worden? 
Ja, toen ik geboren werd had mijn vader al een eigen restaurant in Elsene, La Crémaillère.

Waar heb je het vak geleerd? 
Ik heb les gevolgd in het INFOBO: een dag per week op school en de rest van de tijd heb ik vijf jaar lang gewerkt via een leercontract. Eerst drie jaar bij Claude Dupont en de twee laatste jaren bij Michel Coppens in het restaurant Michel in Groot-Bijgaarden. Daarna heb ik een jaar gewerkt in de Bijgaarden dat toen, net zoals restaurant Michel, een vermaard restaurant met een ster was.

Kan je ons wat vertellen over je carrière?
In 1992 ben ik in het restaurant van mijn vader begonnen en in 2000 heb ik het overgenomen. Ik had het geluk om een restaurant te hebben dat goed draaide. Er was dus geen enkele reden om wat dan ook te veranderen. Nu is de zaak verkocht.

Wie zijn jouw grote voorbeelden? Naar wie kijk jij op?
Ik hou van de oude generatie chefs die nog altijd een uitstekend gerecht kunnen maken met wat je hen geeft. Ze hebben een zeer gevarieerde kennis. Mijn twee favorieten zijn Claude Dupont en Michel Coppens bij wie ik heb gewerkt.

Wat betekent voor jou de toetreding tot de vereniging?
Toen mijn vader eraan dacht om met pensioen te gaan, vond hij dat ik zijn opvolger moest zijn in de vereniging. In 2011 ben ik lid geworden. Je mag het dus gerust als een familietraditie beschouwen. Het is steeds een plezier om de oudere generatie chefs terug te zien. Voor mij zijn ze belangrijk om mijn geheugen op te frissen, om de mooie herinneringen terug op te roepen en om me bewust te maken waar de dingen vandaan komen. Daarentegen ben ik een beetje verlegen, ik heb niet de pretentie om alles te weten, ik ben meer een observator. Maar lid zijn van de vereniging brengt altijd iets kwalitatiefs aan. We kunnen er een zekere continuïteit in ons vak mee aantonen, die anders is dan onze voorgangers.