Au Vieux Port
Interview
Wie zijn je Peters?
Bert Meewis
Vicky Geunes
Wist je altijd al dat je kok zou worden?
Ik ben opgegroeid in een gezin waar lekker en gezond eten als ook de momenten samen aan tafel zeer belangrijk waren en zijn. Na het zien van een reportage over Paul Haeberlin en Auberge de l'Ill toen ik 6 was, werden koken en gastronomie een passie.
Waar heb je het vak geleerd?
Natuurlijk de basis op school, Stella Maris te Merksem waar de focus heel hard lag op a la carte koken en een heel klassieke keuken. Daarna een specialisatie in Ter Duinen.
Stages in 't Fornuis bij Johan Segers en in Zilte bij Viki Geunes waren een bewuste keuze om twee totaal verschillende keukens te ontdekken, en op een totaal verschillende manier enorm veel geleerd te hebben. Van Marc Rigouts heb ik de eerste 4 jaar bij “Au Vieux Port” enorm veel geleerd. Na zijn pensioen heb ik de leiding in de keuken overgenomen.
Hoe omschrijf je jouw keuken?
Seizoensgebonden, klassiek, productkeuken, robuust, vol respect voor de producenten van alle topproducten waar we mee werken.
Wie zijn jouw grote voorbeelden? Naar wie kijk jij op?
Dat zijn er wel wat, maar toch vooral chefs die een klassieke basis hebben. Om er enkele te noemen: Christian Denis, Mastercook Luc Broutard, Joseph Viola, Mastercook Peter Goossens en Karen Torosyan.
Mastercook Bert Meewis is ongetwijfeld een van de beste koks van België. Hoe de familie dit bedrijf en team leidt, is een voorbeeld voor elke kok, zowel economisch als gastronomisch.
Wat betekent voor jou de toetreding tot de vereniging?
Natuurlijk is het een erkenning voor het harde werk. Het is ook een grote eer om de Belgische gastronomie te mogen vertegenwoordigen. Hopelijk krijg ik hierdoor ook de kans om met veel gemotiveerde collega’s samen te werken.