Philippe Hendrick

Top Restaurants
chef

Philippe Hendrick

Restaurant Le Fou du Roy
Rue Comte d’Ursel, 4
6940 Bruxelles
T: +32 86 21 08 68
Facebook link Facebook link
Interview

Wie zijn je Peters?
Alain Deluc
Patrick Meirsman

Wist je altijd al dat je kok zou worden? 
Ik kreeg de roeping als kind via Patrick Meirsman, die de keuken runde van een bistro van de vriend van zijn moeder. Klanten vroegen mij vaak wat ik wilde doen als ik groot werd en ik antwoordde altijd “doen zoals Patrick”.

Waar heb je het vak geleerd? 
Op mijn 16de, na drie jaar Hotelschool CERIA, werd ik aangenomen als keukenhulp in het “Maison du Seigneur” in Waterloo, waarvan de souschef niemand minder was dan Patrick Meirsman. Dit was mijn eerste job. Sindsdien ben ik nooit meer gestopt met koken. Ik ging werken in de Barbizon en vervolgens bij “Mon Manège à toi” waar ik 7 jaar bleef. Daarna opende ik een restaurant in Neufchâteau en ging vervolgens 5 jaar naar de Kaaimaneilanden voordat ik terugkeerde naar België in Waterloo. Daar opende ik en werkte ik bij de Opéra, daarna verhuisde ik naar “La Pépinière”, ook in Waterloo, en begon toen te werken voor “Restauration Nouvelle”.

Hoe omschrijf je jouw keuken? 
Traditie staat centraal in onze keuken. Zo restylen we met passie de gerechten uit de traditionele Franse keuken, maar verfijnd met Italiaanse invloeden.

Wie zijn jouw grote voorbeelden? Naar wie kijk jij op?
Ook al heb ik veel in het buitenland gewerkt, ik ben echt verliefd op België. We hebben buitengewone chefs gehad zoals Pierre Romeyer of Pierre Wynants, en nu Yves Mattagne die altijd op het hoogste niveau is gebleven, die een trendsetter is en adviseur voor veel van de restaurants die openen. We hebben onszelf de afgelopen jaren opnieuw moeten uitvinden en Yves brengt veel frisheid in deze vernieuwing. Hoed af voor hem!

Wat betekent voor jou de toetreding tot de vereniging?
Ik heb andere chefs kunnen zien en ontmoeten voor wie ik veel respect heb. Chefs op een ander niveau, maar hierdoor kan ik dezelfde dynamiek en dezelfde toewijding delen, al is de mijne misschien eenvoudiger.