Jérôme De Vriese

Top Brasserie
chef

Jérôme De Vriese

Baarle 90
Baarle-Frankrijkstraat 90
9830 Sint-Martens-Latem
T: +32 (0)9 2810520
Facebook link Facebook link
Interview

Wie zijn je Peters? 
Peter Goossens 
Stéphane Buyens

Wist je dat je altijd al kok wilde worden? 
Nee, ik wou eigenlijk bakker worden, maar ben uiteindelijk toch doorgegaan als kok.

Wist je altijd al dat je kok zou worden? 
Ik ben begonnen in restaurant Cordial te Gent op mijn 14de bij wijlen Karel Brunello.
Nadien leerde ik heel wat bij Michel Renwart van het Restaurant Den Ouwe Prins te Lotenhulle. Maar waar ik het meest geleerd heb, is in restaurant Apicius te Gent bij wijlen Willy Slawinski.

Hoe omschrijf je je huidige keuken?  
Eerder een Europese keuken met een knipoog naar de klassieke Franse keuken.

Wie zijn jouw grote voorbeelden? Naar wie kijk jij op?
Piet Huysentruyt, Willy Slawinski en Peter Goossens. Ja, ik kijk ook nog op naar Christophe Hardiquest. De manier hoe hij zijn restaurant BonBon heeft omgetoverd tot het nieuw concept Menssa, is ongelofelijk.

Wat betekent voor jou de toetreding tot de vereniging?
De toetreding tot The Mastercooks of Belgium is een mooie erkenning voor mijn jarenlange inzet.