Jean-Philippe De Pessemier

The Young Masters
The Young Masters
Restaurant
Restaurant
Chef: Jean-Philippe De Pessemier
Restaurant Jean-Philippe
Bruggestraat 97
8770
Ingelmunster
T: +32 51 69 07 07

Interview

Wie zijn je Peters?
Viki Geunes 
Wout Bru

Wist je altijd al dat je kok zou worden? 
Al van jongs af aan had ik de passie voor koken in mijn bloed. Die liefde werd alleen maar sterker na een kennismakingsdag in “Ter Groene Poorte” tijdens mijn zesde leerjaar. Op dat moment wist ik het zeker: dit was wat ik wilde doen met mijn leven.

Waar heb je het vak geleerd? 
Na 7 jaar opleiding aan “Ter Groene Poorte” en een stage bij The Latymer in Engeland, startte ik mijn carrière bij Boury. Wat begon als studentenjob groeide uit tot een vaste job, waar ik in 5 jaar doorgroeide tot souschef. Daarna maakte ik de overstap naar “The Jane”, waar ik 5 jaar als chef werkte.

Hoe omschrijf je jouw keuken? 
Mijn keuken is een ode aan de Franse klassiekers, met de zee als grootste muze. Vis, schaal- en schelpdieren vormen mijn canvas, waarop ik subtiele Aziatische accenten schilder. Het resultaat is een tijdloze elegantie met verrassende twists.

Wie zijn jouw grote voorbeelden? Naar wie kijk jij op?
Als je naar mijn culinaire voorbeelden vraagt, springt één naam eruit: Bruno Verjus. Wat ik zo bewonder? Zijn unieke vermogen om een filosofie tot leven te brengen op het bord. Hij hanteert een diep respect voor de essentie van elk ingrediënt, maar durft tegelijkertijd grenzen te verleggen met vernieuwende smaakcombinaties die telkens weer verrassen. Voor mij belichaamt hij het perfecte evenwicht tussen traditie en innovatie.

Wat betekent voor jou de toetreding tot de vereniging?
Ik was blij verrast door het onverwachte telefoontje met de uitnodiging om toe te treden tot “The Mastercooks of Belgium”. Voor mij is dit een fantastische kans om me nog meer te verbinden met collega's in onze boeiende culinaire wereld, om van elkaar te leren, ervaringen uit te wisselen en samen onze passie voor gastronomie te delen.