Ivan Pintens

Traiteur
Traiteur
Chef: Ivan Pintens
White Signature
Leuvensesteenweg 248C
1800
Vilvoorde
T: +32 2 263 66 11

Interview

Wie zijn je Peters?
Frank Fol
Axel Colonna-Cesari

Wist je altijd al dat je kok zou worden? 
Ik wist al op zeer jonge leeftijd dat ik kok wilde worden. En ik ben volop voor die droom gegaan. Eerst thuis achter het fornuis en daarna in hotelschool PIVA. Tijdens mijn opleiding draaide ik mee in het restaurant Eyckerhof in Bornem en dat smaakte naar meer.

Waar heb je het vak geleerd? 
Om te ervaren hoe het is om in een sterrenrestaurant te werken, liep ik stage in “Het Lindenbos” (Aartselaar) en La Pérouse in Antwerpen. Mijn passie voor event catering ontstond door samenwerking met chefs zoals Bart De Pooter, Thomas Locus, Piet Huysentruyt en Wouter Van Tichelen, met wie ik tijdens verschillende evenementen mocht meekoken.
Zo begon mijn weg in 1991 in de keuken van P&D Catering. In 2001 nam de internationale cateringgroep ISS dit bedrijf over om haar Belgische cateringtak op te starten. Daarmee stond ik mede aan de wieg van ISS Catering, dat uitgroeide tot een van de belangrijkste diensten binnen de groep.
Vandaag leid ik het keukenteam van ISS Event Catering. Eind 2018 speelde ik een sleutelrol bij de lancering van White Signature, een nieuw premium merk van ISS Catering. Met dit label biedt ISS VIP-catering aan voor evenementen en directierestaurants.

Hoe omschrijf je jouw keuken? 
Mijn keuken is door de jaren heen en met de verschillende trends meegegroeid. We trachten altijd iets nieuws te brengen, maar op een manier dat het haalbaar is voor grote en kleine gezelschappen en op verschillende locaties. Dat betekent zowel vernieuwend naar producten toe als naar bereidingswijzen. We zorgen ervoor dat elk gerecht telkens op een andere manier wordt afgewerkt en gepresenteerd zodat we zelden tweemaal hetzelfde geven. We zullen ook altijd zoveel groenten als mogelijk en op verschillende manieren verwerken in onze gerechten. Dat heb ik overgehouden aan de samenwerking met Frank Fol tijdens onze periode op Living Tomorrow met ISS.

Wie zijn jouw grote voorbeelden? Naar wie kijk jij op in het vak?
Ik kijk zeker op naar de grote chefs dezer aarde, maar eigenlijk kunnen we altijd wel iets van iedereen opsteken. Wij werken zeer regelmatig samen met sterrenchefs waarvan we zeer veel kunnen leren, en zijzelf ook van onze manier van werken.

Wat betekent voor jou de toetreding tot de vereniging?
Na mijn lange en intensieve carrière zag ik het als een bekroning om te kunnen toetreden tot “The Mastercooks of Belgium”. Ik heb er al vele fijne collega’s leren kennen en van gedachten kunnen wisselen over al wat met onze Belgische gastronomie te maken heeft. Ook heb ik al mijn steentje kunnen bijdragen. Dit alles heb ik zeker ook aan de mensen binnen White Signature en ISS te danken die mij hier in steunen.