Isabelle Arpin

Top Restaurants
Top Traiteur Catering Home-cooking
chef

Isabelle Arpin

La Bonne Etoile
Keymplein 91
1170 Watermaal-Bosvoorde
T: +32(0)0491 56 05 46
Facebook link Facebook link
Over

Chef Isabelle Arpin kwam voor het eerst in de schijnwerpers toen ze een Michelinster kreeg aan het hoofd van de keukens van het restaurant Alexandre. Ze is afkomstig uit de financiële wereld en heeft een vlekkeloos parcours achter de rug om zich vandaag te heroriënteren op haar concept van thuiskok-traiteur ‘La Bonne Etoile’. Een terugblik op het parcours van een even sympathieke als getalenteerde Mastercook.

Interview

Isabelle Arpin, aanvankelijk leek niets u te hebben voorbestemd voor de keuken…

Ik ben afkomstig uit Noord-Frankrijk, had universitaire studies achter de rug en werkte in de financiële wereld. Het was pas toen ik gevraagd werd om een vriend te helpen die restauranthouder was aan de Belgische kust dat ik besloot om het roer volledig om te gooien. Ik volgde een opleiding aan de Hotelschool van Duinkerken en werd chef van het restaurant Auteuil in Oostende.

Daarna verhuisde u naar Brussel…

Dat was om de keukens over te nemen van het restaurant Alexandre, waarvan de oprichter, Alexandre Dionisio, vertrokken was om Villa in the Sky op te richten met Serge Litvine. Ik maakte er snel naam en won zelfs een Michelinster.

Een parcours dat daar niet ophoudt…

Inderdaad, vervolgens heb ik samen met Bart De Pooter de keukens overgenomen van 'Wy', het restaurant van het Mercedes House op de Zavel. Toen die locatie een andere bestemming kreeg, was ik al op zoek naar een plek om mijn eigen zaak te openen, maar ik vond niet wat ik zocht. Dus stemde ik er in eerste instantie mee in om de keuken van ‘Louise 345’ te beheren, aan de gelijknamige laan.

Het is nochtans aan dezelfde laan dat u vindt wat u zocht…

Inderdaad, kort daarna kon ik op nummer 362 eindelijk mijn eigen restaurant openen, onder de naam Isabelle Arpin. Daarnaast had ik al een aantal consultancy-opdrachten lopen, onder andere voor het restaurant van het Hotel Louise, die ik nog steeds voortzet, nu met een nieuw concept van mediterrane gerechten om te delen.

Maar u hebt ook een traiteurdienst gelanceerd…

Absoluut, onder de naam ‘La Bonne Etoile’. Deze dienst neemt de vorm aan van afhaalmaaltijden in de winkel aan het Keymplein in Watermaal-Bosvoorde, bezorgmaaltijden en zelfs een dienst als thuiskok, met mijn eventuele aanwezigheid op verzoek.

U hebt nochtans uw restaurant op 30 juni van dit jaar gesloten, maar u zet die activiteit en nog vele andere voort…

Inderdaad, ik moest keuzes maken en me meer richten op privézaken. Maar het concept van La Bonne Etoile ontwikkelt zich meer dan ooit. Bovendien heb ik ook een partnerschap ontwikkeld met BIGH, de beroemde ‘aquaponische dakboerderij’ in Anderlecht. We gaan een productlijn ontwikkelen.

En ik heb begrepen dat u nieuwe plannen hebt voor het najaar…

Ik werk aan de oprichting van een restaurant in het kasteel van Leignon, in Ciney. Dat kasteel heeft al een brouwerij waar eigen bier wordt geproduceerd. En ik krijg de leiding over een restaurantproject in dit prachtige kader, dat in het najaar van start zou moeten gaan. Ik denk ook na over een concept voor tijdelijke of rondreizende tafels. De locaties moeten nog worden bepaald, maar het zou om gerichte evenementen gaan…

 

Isabelle Arpin

La Bonne Etoile

Keymplein 91, 1170 Watermaal-Bosvoorde.

Tel. 0491/56.05.46

Web: www.labonneetoile.cooking