
We're Smart® World - Innovation Center
Interview
Wie zijn je Peters bij de Mastercooks?
Pierre Wynants
Peter Goossens
Wist je altijd al dat je kok zou worden?
Ik was 12 toen ik de keuze maakte. Eerst wilde ik pâtissier worden, maar mijn ouders wezen me erop dat dat veel nachtwerk inhield.
Waar heb je het vak geleerd?
Op vele plaatsen: L'Ecailler du Palais Royal (Brussel), Tijl (Leuven), Dominique Le Stanc (Monte Carlo), Roger Vergé (Mougins), Hilton (Bangkok) enz.
Kan je iets vertellen over jouw carrière?
Als vroegere sterrenchef van Sire Pynnock in Leuven ben ik al ruim meer dan 30 jaar enthousiast over alles wat met groenten en fruit te maken heeft. Ik word dan ook “The Vegetable Chef” genoemd.
Gedurende zes jaar ben ik ook voorzitter geweest van “The Mastercooks of Belgium”
Met “We’re Smart World” ga ik sinds 2018 ook het internationale pad op, en geef ik ook de online “We’re Smart Green Guide” uit en workshops over pure plant in binnen- en buitenland.
Wie zijn jouw grote voorbeelden? Naar wie kijk jij op in het vak?
Freddy Vandecasserie, Michel Bras en Pierre Gagnaire.
Wat betekent voor jou de toetreding tot de vereniging?
Het kunnen verdedigen van de Belgische culinaire troeven en waarden, vanuit een groep van topchefs in België. Daarnaast is er de fierheid op de Belgische producten en het culinaire erfgoed.