Ralf Berendsen

Restaurant
Restaurant
Chef: Ralf Berendsen
Restaurant Ralf Berendsen
Paalsteenlaan, 90
3620
Lanaken
T: +32 89 73 97 70
F: +32 89 72 16 47

Interview

Wie zijn je Peters?
Frank Fol 
Robert Van Duüren

Wist je altijd al dat je kok zou worden? 
Toch niet, want ik wou bakker worden, net zoals mijn vader. Ik kreeg dat mee in mijn jeugd, toen mijn vader voor ons elke zondag brood en gebak maakte.

Waar heb je het vak geleerd? 
In Roermond op de kokschool. In Nederland kennen we geen hotelscholen zoals in België. Die zijn er wel, maar men focust vooral op management. En dat was niet wat ik wou. Na mijn opleiding heb ik twee jaar stage gelopen in diverse zaken, onder andere in hotel-restaurant “De Swaen” in Oisterwijk van de illustere chef Cas Spijkers.
Mijn eerste ‘echte’ werk was als commis de cuisine in “Château Holtmühle” in Tegelen. Paul Pollux was souschef in “De Swaene”. Toen hij een aanbieding kreeg om chef te worden in “Château Holtmühle”, vroeg hij me om mee te gaan.

Hoe omschrijf je jouw keuken? 
Ik ga voor een klassieke Franse keuken met wereldse invloeden.

Wie zijn jouw grote voorbeelden? Naar wie kijk jij op?
Ongetwijfeld Cas Spijkers. Op jonge leeftijd deed ik zeer veel inspiratie bij hem op; door zijn sympathieke persoonlijkheid maar vooral door zijn culinaire kennis.

Wat betekent voor jou de toetreding tot de vereniging?
Ik beschouw dat als een eer. Ik ben ook trots om lid te zijn van “The Mastercooks of Belgium”. Het zijn immers allemaal vakmensen.