Voor het Apicius-mengsel:
- 100 g koriander
- 8 pepermignonette
- 30 g karwij
- 5 g dille
- 5 g oregano
- ½ pot honing
- 2 eendenborsten
- 0,5 dl sherryazijn
Voor de appelsaus:
- 1 kg Granny Smith appelen
- 100 g boter
- 1 gekonfijte citroen
- 2 saffraandraadjes
- ¼ pot honing
Voor het Apicius-mengsel: leg alle kruiden in de kruidenmolen en maal gedurende 5 minuten. Voeg er de honing aan toe.
Rooster de eendenborsten op de huidkant. Verwijder het vet als de bereiding halfweg is. Leg het kruidenmengsel op de huid. Gaar verder in de oven.
Voor de saus: deglaceer de pan met de sherryazijn. Bevochtig met de eendenfond. Kook 5 minuten. Giet door een zeef. Controleer de sausdikte en de kruiding.
Voor de appelsaus: schil en snijd de appelen in grote blokken. Hak de citroen. Meng alle ingrediënten samen. Kook ze ongeveer 10 minuten. Plet een beetje maar laat er nog stukken in. Breng verder op smaak.