Cobia – couscous bloemkool – rode biet - Marc Clement

4

Cobia:

  • 400 g cobia
  • zout
  • sanshopeper

Couscous van bloemkool:

  • 1 bloemkool
  • 1 busseltje munt
  • 1 bussel pijpajuin
  • 1 limoen
  • 1 tros kerstomaten
  • 1 bakje sugar snaps
  • Lathor (Berberse specerijenmix)
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Gel van rode biet:

  • 1 l rode bietensap
  • 20 cl Merlot azijn
  • 6 bl gelatine
  • Stikstof

Afwerking:

  • Bakje micro radijzen
  • Kruiden en bloemen
Bereidingswijze

Couscous van bloemkool: Cutter de bloemkool fijn in de Thermomix. Stoom 2 minuten en verfris in ijswater. Snijd pijpajuin en munt fijn. Halveer de tomaten.

Snijd de sugar snaps fijn en blancheer ze.

Meng alle ingrediënten en kruid af.

Gel van rode biet: laat de gelatine weken in koud water en knijp vervolgens uit. Verwarm het rode bietensap en de azijn. Smelt hierin de gelatine. Trek de jus op in een spuit en spuit druppelsgewijs in de stikstof. Heb je geen stikstof, laat de jus dan opstijven in de koelkast en spuit er dotjes van op het bord.

Cobia: Bak de cobia kort aan en kruid met zout en sansho peper

Werk af met mini-radijzen, bloemen en kruiden zoals op de foto.