The Mastercooks of Belgium

Broes Tavernier

Curriculum Vitae 

Geboortedatum : 14/04/1982

Opleiding
TSO Hotelschool Spermalie, Brugge

Stages :
Steigenberger hotel -Lam- Duitsland
D’hulhaege Deinze
Creades, Beernem

Vorige werkgevers.:
Sir Anthony Van Dyck – Marc Paesbrugghe – Antwerpen
‘t Molentje – Danny Horseele – Zeebrugge
Hof van Cleve – Peter Goossens – Kruishoutem
Refter en De Karmeliet – Geert van Hecke - Brugge

Aanvullende opleidingen :
Specialisatiejaar patisserie en chocolaterie ‘Ter Groene Poorte’ - Brugge

Palmares :
Gault-Millau : beste prijs-plezier van Vlaanderen 2014
Gault-Millau :15/20
Knack restaurantgids : Jong beloftevol talent van het jaar 2013-2014
North sea chefs : onderzoeksteam 2015-2016
Jong keukengeweld : gedurende 4 jaar tot nu

Keukenstijl en/of culinaire invloeden :
Een streekgebonden productkeuken.
Ik hou ervan om te werken met minder edele/gekende delen, zoals schouder konijn, ansjovis, geitenschouder, lamsnek,…

Passie ? Vrije tijdsbesteding ? 
Ik ga heel regelmatig op de vrije dagen naar de boeren, kwekers, visveiling,…
Niet beroepsmatig tennis.

Persoonlijke doelstellingen : 
Ons verder amuseren met een jong, gedreven team.
Een gezonde zaak behouden waarin de balans goed zit tussen werk en gezin/ontspanning.
De traiteurwinkel Eetalage verder uitbouwen.
Ooit nog een bruin eetcafe openen met lekker eten, artisanale biertjes, lekkere wijntjes, goeie muziek op een toegankelijke, toffe manier

Grote voorbeelden : 
Geert van Hecke : omdat hij altijd zijn ‘West-Vlaamse nuchterheid en bescheidenheid’ behouden heeft. Een ambachtsman die niet meegegaan is in modetrends en toch zijn tijd vooruit was.
Peter Goossens : blijft al jaren aan de top op een constant hoog niveau.

Waarom wil je aansluiten bij The Young Masters ? 
Omdat het een toffe bende is met een visie.
Omdat het niet het zoveelste ‘culinaire clubje’ is.
Om elkaar te kunnen inspireren.