4
Ingrediënten
- 2 artisjokbodems
- 1 rode biet
- 1 bussel asperges
- 1 gevogelteborst
- 150 g prinsesboontjes
- 1 bussel waterkers
- 50 g pijnboompitten
- 150 g eendenlever
Voor de sherryvinaigrette:
- 3 eetlepels olie
- 1 eetlepel sherryazijn
Voor de sherrygelei:
- 10 cl sherryvinaigrette
- 10 cl water
- 15 g suiker
- 12 g vegetarische gelatine
- 2 g Xantana
Voor de waterkersgelei:
- 100 g consommé
- 1 bussel waterkers
- 2 g Xantana
Bereidingswijze
Snijd en kook de verschillende groenten. Breng ze op smaak met de sherryvinaigrette en verdeel ze harmonieus over de borden. Werk af met enkele krulletje eendenlever en druppels sherrygelei en waterkersgelei.
Voor de sherrygelei: breng de azijn, water, suiker en gelatine aan de kook. Laat afkoelen. Meng met de Xantana.
Voor de waterkersgelei: maak een coulis van de waterkers met de consommé. Mix met de Xantana.