3 Mastercooks en 1 Young Master koken op een reuzenrad

Namen wordt van 16 tot 19 mei het toneel van een nieuwe eetconcept : Dinner on the Wheel. Het concept is geïnspireerd op Dinner in the Sky, maar dit keer geen tafel die aan een kraan naar boven wordt gehezen, maar een reuzenrad dat worddt omgevormd tot restaurant. Het rad, dat aan de Esplanade van de Citadel van Namen wordt opgesteld, is samengesteld uit 24 gondels waarin telkens 4 plaatsen zijn voorzien. Op die manier kunnen 96 gasten tafelen, en dat drie keer per dag om 12 uur, 17..30 en 20 uur.

De koks van dienst zijn Mastercook Yves Mattagne (Sea Grill **) op 17 mei, Mastercook Viki Geunes (‘t Zilte**) op 18 mei, Mastercook Pierre Résimont (L’Eau Vive**) op 19 mei en Young Master Carl Gillain (L’Agatophède*) die van 16 tot 19 mei de hapjes van elke maaltijd zal bereiden.  Alain Gilain van Hostellerie Gilain* opent het evenement op 16 mei.

Het idee komt van Dimitri Deleaut, Denis Delforge en Carl Gillain van L’Agatophède.

Het reuzenrad zal 11 rondes draaien aan een snelheid van 2 km per uur en tot 35 meter hoog gaan. Aan tafel wordt een vijfgangen menu geserveerd, altijd voorafgegaan door de hapjes van Carl Gilain. De maaltijd duurt ongeveeer 2 uur, van de hapjes tot het dessert en kost 175 euro. Het is ook mogelijk om enkel het aperitief te nemen (50 euro) om 16.30 uur of een ontbijt (enkel op zaterdag en zondag) dat door Carl Gillain wordt bereid.

Op het menu staan zowel lokale producten, als lokale dranken, met zicht op Namen en de Maas.

Dinner on the Wheel, Esplanade de la Citadelle, Route Merveilleuse 80, 5000 Namur. www.dinneronthewheel.com