4
Ingrediënten
- 4 filets zeebarbeel
- 1 stengel roze rabarber
- geklaarde boter
- bloemsuiker
Voor de saus:
- 1 sjalot, fijngesnipperd
- 1 takje thijm
- 1 blaadje laurier
- 5 cl rode wijnazijn
- 15 cl witte wijn
- 5 cl room
- 50 g koude klontjes boter
- zaadjes van 1/4de vanillestok
Bereidingswijze
Voor de rabarber
Snij de rabarber in batonnets van ca 5 cm, voorzie er 3 pp, hou de rest langs de kant. Strijk de batonnets in met geklaarde boter en bepoeder met de bloemsuiker. Gaar deze in oven op 180°C ca 5 minuten. Snij de rest van de rabarber in julienne en plaats even op ijswater
Voor de saus:
- Stoof de sjalotten aan met de tijm en laurier en de vanillezaadjes.
- Blus dit met de rode wijnazijn.
- Laat reduceren
- Voeg de witte wijn toe
- Laat reduceren tot 1/3de
- Voeg de room toe
- Kook op
- Roer er de klontjes boter onder
- Passeer door een fijne zeef
Voor de vis:
- Kruid de vis met peper en zout
- Bak hem kort aan op de velkant