Zeebarbeel - Broes Tavernier

4
Ingrediënten
  • 4 filets zeebarbeel
  • 1 stengel roze rabarber
  • geklaarde boter
  • bloemsuiker

Voor de saus:

  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 1 takje thijm
  • 1 blaadje laurier
  • 5 cl rode wijnazijn
  • 15 cl witte wijn
  • 5 cl room
  • 50 g koude klontjes boter
  • zaadjes van 1/4de vanillestok
Bereidingswijze

Voor de rabarber

Snij de rabarber in batonnets van ca 5 cm, voorzie er 3 pp, hou de rest langs de kant. Strijk de batonnets in met geklaarde boter en bepoeder met de bloemsuiker. Gaar deze in oven op 180°C ca 5 minuten. Snij de rest van de rabarber in julienne en plaats even op ijswater

Voor de saus:

  • Stoof de sjalotten aan met de tijm en laurier en de vanillezaadjes.
  • Blus dit met de rode wijnazijn.
  • Laat reduceren
  • Voeg de witte wijn toe
  • Laat reduceren tot 1/3de
  • Voeg de room toe
  • Kook op
  • Roer er de klontjes boter onder
  • Passeer door een fijne zeef

Voor de vis:

  • Kruid de vis met peper en zout
  • Bak hem kort aan op de velkant