Zeebaars - zalfje van bintje - grijze garnaal - gebraiseerde kalfswang - gekonfijte prei - limoen botersausje

4
vis gerecht
Ingrediënten
  • 4 zeebaarsfilets
  • 500 g boter
  • 4 middelgrote bintjes
  • 100 g sterk ingekookte room (stroperig)
  • 100 g handgepelde garnalen
  • 1 kalfswang
  • mirepoix van wortel, ui, selder, knoflook
  • zeste van 1 sinaasappel
  • bruin bier
  • 4 stronken prei
  • 4 limoenen
  • sjalot
  • decoratie: groene verse kruiden
Bereidingswijze

Zeebaars:
Bak de filets op het laatst in boter en houd warm

Zalfje van bintjes:
Kook de bintjes in gezouten water en haal door een passe-vite. Voeg evenveel boter toe als het gewicht van de aardappelen. Doe er de sterk ingekookte room bij en kruid af.

Garnalen:
Pel de garnalen en houd apart. Strooi deze op het laatste op het zalfje.

Kalfswang:
Bak de kalfswang in boter en voeg mirepoix, zeste  en bruin bier toe, kruid af. Braiseer gedurende 2 uur op een zacht vuurtje. Laat het kookvocht bijna geheel inkoken en wentel de in 4 gesneden kalfswangen erin. Houd warm.

Prei:
Doe de gewassen prei, boter, water en zout in een pannetje en konfijt op zacht vuurtje.

Limoen boter sausje:
Stoof het sjalotje in boter voeg limoensap en zout toe en monteer met koude boter. Kruid af volgens smaak. Je mag eventueel een beetje room toevoegen.