- 4 zeebaarsfilets
- 500 g boter
- 4 middelgrote bintjes
- 100 g sterk ingekookte room (stroperig)
- 100 g handgepelde garnalen
- 1 kalfswang
- mirepoix van wortel, ui, selder, knoflook
- zeste van 1 sinaasappel
- bruin bier
- 4 stronken prei
- 4 limoenen
- sjalot
- decoratie: groene verse kruiden
Zeebaars:
Bak de filets op het laatst in boter en houd warm
Zalfje van bintjes:
Kook de bintjes in gezouten water en haal door een passe-vite. Voeg evenveel boter toe als het gewicht van de aardappelen. Doe er de sterk ingekookte room bij en kruid af.
Garnalen:
Pel de garnalen en houd apart. Strooi deze op het laatste op het zalfje.
Kalfswang:
Bak de kalfswang in boter en voeg mirepoix, zeste en bruin bier toe, kruid af. Braiseer gedurende 2 uur op een zacht vuurtje. Laat het kookvocht bijna geheel inkoken en wentel de in 4 gesneden kalfswangen erin. Houd warm.
Prei:
Doe de gewassen prei, boter, water en zout in een pannetje en konfijt op zacht vuurtje.
Limoen boter sausje:
Stoof het sjalotje in boter voeg limoensap en zout toe en monteer met koude boter. Kruid af volgens smaak. Je mag eventueel een beetje room toevoegen.