
Tijm en Koriander
Interview
Wie zijn je Peters?
Daniel Molmans
Patrick Meirsman
Wist je altijd al dat je kok zou worden?
Niemand in de familie werkte in de horeca, maar er werd thuis altijd zeer goed gekookt. Op mijn veertiende heb ik mijn ouders verteld dat ik kok wou worden. Ze hadden er absoluut geen bezwaar tegen, ik mocht doen wat ik wilde.
Waar heb je het vak geleerd?
Mijn opleiding heb ik gevolgd op de hotelschool van Oostende. Na mijn diploma heb ik nog een extra jaartje hotelmanagement gevolgd, maar dat was absoluut niet mijn ding. De omgeving waar ik mij het best voel is de keuken. Dat was toen zo en nu nog steeds. Eerst werkte ik een jaartje in de keuken van de Holiday Inn in Diegem en daarna in de Comme Chez Soi in Brussel. Ik heb eveneens gewerkt bij Willy Roesems en Mastercook Daniel Molmans. Ook heb ik stage gelopen bij een bekende Brusselse banketbakker om het maken van patisserie beter in de vingers te krijgen.
Hoe omschrijf je jouw keuken?
Je kan me best een ‘allrounder’ noemen. Ik kook graag Italiaans, Spaans en natuurlijk Belgisch-Frans. De Aziatische keuken ligt me iets minder. Als de klant me een gerecht vraagt dat ik niet ken, dan is het pas echt een uitdaging om het klaar te maken.
Wie zijn jouw grote voorbeelden? Naar wie kijk jij op?
Mastercook Pierre Wynants, maar ook Willy Roesems en Mastercook Daniel Molmans. Dit zijn drie chefs die me de fijne kneepjes van het vak hebben geleerd.
Wat betekent voor jou de toetreding tot de vereniging?
Het voelt bijzonder goed om al sinds 2012 deel uit te maken van een vereniging die de gastronomie, met hoofdletter, hoog in het vaandel voert. Het is ook bijzonder verrijkend en aangenaam om je collega-chefs te kunnen ontmoeten. “The Mastercooks of Belgium” is een hechte groep.