- 1 kg rabarber, schoon gemaakt
- 4 dl witte wijn
- 225 g suiker
- 50 g vanillesuiker
- 4 eetlepels mengsel van vers fruit, in blokjes gesneden
- 1 dl room, lichtjes opgeklopt
- 5 cl gembersiroop
- 5 cl balsamico azijn
- 30 g boter
- Krokante korstjes van peperkoek
- 100 g petit beurre-koekjes
- 75 g gesmolten boter
- 250 g mascarpone
- 50 g kokosnoot vlokken
Saus: Snijd de rabarber in stukken van 1 cm. Kook ze op een zacht vuurtje met de witte wijn, suiker en vanillesuiker gedurende 30 minuten. Giet door een fijne zeef. Vang het vocht op en de compote.
Sorbet: Draai een deel van het vocht tot ijs in de ijsmachine.
Consommé: Giet de rest van het vocht in een glaasje en giet er zachtjes de licht geklopte room bovenop. Parfumeer met de gembersiroop.
Chutney: Laat de compote lichtjes karamelliseren. Deglaceer met de balsamico, meng er een nootje boter onder en garneer met de korstjes peperkoek.
Taart: Plet de petit beurre-koekjes. Leg ze in een vorm, giet er de gesmolten boter over. Zet in de koelkast en laat ongeveer 2 uur opstijven. Klop de mascarpone, de suiker, de kokosvlokken en 100 g rabarbercompote op. Lepel dit mengsel over de petit beurre. Laat ongeveer een nacht opstijven in de koelkast. Snijd vervolgens in stukken.