Tong op Molenaarswijze - Serge Devreker

2
Ingrediënten
  • 2 tongen van ongeveer 350 g
  • 1/3 dl Noilly Prat
  • 1/3 dl visfumet
  • 1/3 dl witte droge wijn
  • ½ sjalot, fijngehakt
  • 1 dl room
  • 2 tomaten, gepeld en fijngehakt
  • ½ koffielepel fijngehakte dragon
  • 1 scheutje citroensap
  • 2 eetlepels room, half opgeklopt
Bereidingswijze

Smoor de tongen op een hoog vuur met de Noilly Prat, de fumet, de witte droge wijn en de fijngehakte sjalot. Kruid met peper en zout en bedek met bakpapier.
Zet de tongen vervolgens gedurende 5 minuten in een warme oven. Haal de tongen uit de oven, snijd ze bij en hou ze warm.
Laat het braadvocht inkoken, voeg er de room aan toe en laat opnieuw inkoken. Voeg er de gehakte tomaten en de gehakte dragon aan toe.
Voor het glaceren : voor een romige saus kruid je eventueel bij, voeg je er een scheutje citroensap aan toe en vervolgens de half opgeklopte room.

Afwerking
Leg de gebakken tong op een ovaal bord. Lepel er de saus over en laat glaceren onder de salamander of de grill. Serveer met gegratineerde duchesseaardappelen of een torentje gepureerde aardappelen.