Tarbotfilet met pesto van waterkers - Cedric Poncelet

4
Ingrediënten

1,2 kg tarbotfilet, 500 g grijze garnalen, 4 stengels prei, 15 krielaardappelen, 50 g hoeveboter, 2 l kippenbouillon, olijfolie, zout, peper, nootmuskaat

Voor de pesto van waterkers: 4 bussels waterkers, 100 pijnappelpitten, 1 lookteentje, 3 cl olijfolie

Bereidingswijze

Snijd het groen van de preistengels en bewaar de rest om er soep van te maken. Snijd de stukken preiwit schuin in reepjes en dompel ze vervolgens onder in water om ze goed te reinigen. Haal ze uit het water en laat ze uitlekken.

Voor de pesto: reinig de waterkers, verwijder de stengels. Laat de blaadjes weken in water om de aarde te verwijderen en reinig ze goed. Laat ze uitlekken. Doe ze vervolgens in de blender met olijfolie, pijnappelpitten, look, zout en peper. Mix en breng verder op smaak. Giet in een knijpflesje.

Kook de aardappelen in gezouten water.

Laat de boter smelten, voeg de bouillon toe, de prei, zout, peper, nootmuskaat. Zet een deksel op de pan en laat ongeveer 5 tot 10 minuten stoven. Giet door een zeef en hou het kookvocht apart voor soep.

Reinig de vis en dep hem droog.

Verwarm boter en olijfolie in een pan. Bak de twee tarbotfilets aan beide kanten in de pan, voeg zout en peper toe. Haal ze uit de pan en leg ze op keukenpapier om het vet te  laten uitlekken. Verdeel de prei over de borden, leg er de filets op. Spuit een mooie tekening met de pesto van waterkers op de borden. Doe er de