Steenbolk met asperges, zeekraal, mousseline en garnalen

return to overview <
4
vis gerecht

Steenbolk

  • 4 filets met vel

Groenten

  • 8 asperges
  • 200g zeekraal

Mousselinesaus

  • 2 eierdooiers
  • 2el water
  • 50g gesmolten boter
  • 5cl room, half opgeklopt
  • enkele druppels citroensap

Afwerking

  • 100g handgepelde garnalen
Bereidingswijze

Steenbolk
Leg de steenbolkfilets met de velkant naar boven. 
Brand het vel met een bunzenbrander, kruid met peper en zout.

Asperges
Schil, kook gaar en rooster de asperge in een hete grilpan. Snij elke asperge in 3 stukken.

Zeekraal
Blancheer de zeekraal, giet af en laat uitlekken. 
Haal de zeekraal door de boter en kruid met peper. 

Mousseline
Klop een mousseline van de dooiers en het water, werk op met boter, voeg citroensap toe en spatel de halfopgeklopte room erdoor. Kruid met peper en zout.

Afwerking
Schik de asperges, zeekraal en steenbolk op het bord. Werk af met mousseline en handgepelde garnalen.