Sorbet:
- 29,5 cl water
- 65 g glucosepoeder
- 435 g suiker
- 25 g dextrose
- 2 blaadjes gelatine
- 20 cl zuringsap
- 42,5 cl vers appelsap
- Snuifje citroenzuur
- 4 vormpjes van 6 cm doorsnede
Salade van zuring:
- Assortiment van verschillende soorten zuring (schapenzuring, rode klaverzuring, zilverzuring, geluksklaver….)
- Olijfolie
Afwerking:
- Zurkelbloemen
Sorbet: Kook het water, glucosepoeder, suiker en dextrose samen op en voeg dan de geweekte gelatineblaadjes, het zuringsap en het appelsap toe.
Laat afkoelen en controleer daarna of deze massa fris genoeg van smaak is anders. Voeg anders een beetje citroenzuur toe. Draai het mengsel af in de ijsmachine. Vul af in een mal en laat hard worden in de diepvriezer. Haal daarna voorzichtig uit de vorm.
Salade van zuring: Maak een mooi mengsel van de verschillende zurkelvariëteiten en maak dit aan met olijfolie.
Afwerking: Leg de sorbet in een voorgekoelde bol. Garneer er de salade rond. Werk af met de zurkelbloemen. Serveer onmiddellijk.