Sint-Jacobsvruchten, chorizo, gemarineerde tomaat, boterboontjes, ketchup - Mario Aerts

4
Ingrediënten
  • 6 Sint-Jacobsvruchten
  • 100 g chistorra (dunne worstjes)
  • 20 g chorizo
  • 8 kerstomaatjes
  • 200 g boterboontjes
  • 1 bintje
  • 1 sjalot
  • olijfolie
  • peper en zout
chardonnay-azijn


voor de marinade:

  • 10 dl water
  • 5 dl azijn
  • 20 g suiker
  • knoflook
  • marjolein



voor de ketchup:

  • 500 g tomaat
  • 70 g suiker
  • 1 tl peper
  • 2 tl zeezout
  • 2 tenen look
  • 4 dl tomatensap
  • marjolein
  • lavas
Bereidingswijze

Ketchup. Snij de tomaten grof en meng deze met de suiker, peper en zeezout, plaats dan 20 min. in de oven op 180°C . Voeg daarna knoflook, tomatensap, marjolein en lavas toe en zet nog eens ca. 15 min. in de oven. Neem uit, mix glad in de blender en passeer.


Marinade. Kook alle Ingrediënten op, laat afkoelen en marineer er de gepelde kerstomaten minstens 1 uur in, hoe langer hoe meer smaak!


Kuis de boterboontjes, kook de helft samen met het in stukken gesneden bintje in gezouten water, giet af, kruid met peper en zout en mix in de blender.


Kook de rest van de boontjes in gezouten water, hou 8 boontjes apart (voor garnituur), snij de rest in brunoise, stoof aan met sjalot en kruid af met peper, zout en chardonnay-azijn


Snij de chorizo in fijne schijfjes en laat 30 min. drogen in de oven.


Bak de chistorra kort aan.


Bak de coquilles kort aan en kruid af met peper en zout.



Dresseer zoals op de foto.