Salade van scampi’s met sinaasappelen en sojascheuten - Didier Bolle

4
vis gerecht
Ingrediënten
  • 16 scampi’s 16/20
  • 1 wortel
  • 1 tak bleekselder
  • 1 komkommer
  • 100 g knolselder
  • 150 g sojascheuten
  • 8 sinaasappelen
  • 3 dl room 40%
  • 1 citroen
Bereidingswijze

Snijd de groenten in julienne, 2 cm lang en 5 cm dik.
Blancheer de wortelen. Bak de groenten.
Maak een sinaasappelsaus met de visfumet, de witte wijn, het sap van 6 sinaasappelen, het sap van de citroen en de pantsers van de scampi’s. Kruid met peper en zout en laat voor 2/3 inkoken. Voeg er de room aan toe en kook verder tot de saus een dikke textuur krijgt. Bak de sojascheuten. Bak eveneens de scampi’s en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Pel de 2 sinaasappelen, verwijder alle vliesjes van de partjes.
Leg in een cirkel met de julienne als basis, verdeel er enkele scampi’s op, sinaasappelpartjes en sojascheuten.