Salade folle van rog en mosselen, vinaigrette met olijfolie - Serge Devreker

2
Ingrediënten
  • 200 g rogfilet
  • 30 g grijze garnalen
  • 8 mosselen (Goudmerk)
  • 150 g gemengde sla : witte krulsla, lolo, veldsla
  • 50 g prinsesboontjes
  • fijngesneden bieslook, gehakte dragon, grof gesneden tomaat, ui, selder, 1 scheutje azijn, 1 laurierblad, 1 scheutje witte wijn
  • +/- 1 dl vinaigrette met olijfolie : olijfolie, oude wijnazijn, gehakte sjalot, zout en peper
Bereidingswijze

Pocheer de rogfilet in een courtbouillon : water, zout, peper, 1 scheutje azijn en 1 laurierblad.
Kook de mosselen in een kom met de ui, de fijngesneden selder, 1 scheutje witte wijn en peper.

Afwerking
Leg in het midden van het bord de gemengde salade met prinsesbonen.
Leg de mosselen rond de salade. Leg op de salade de gepocheerde rogfilets en de gepelde grijze garnalen. Breng dit alles op smaak met de vinaigrette. Bestrooi de rog met de verschillende kruiden en de reepjes tomaat. Serveer lauw.