Zeebarbeel:
- 4 zeebarbeel filets
Rabarber:
- 1 stengel roze rabarber
- Geklaarde boter
- Bloemsuiker
Blanke botersaus met vanille
- 1 sjalot, fijngesnipperd
- 1 takje tijm
- 1 blaadje laurier
- 5 cl rode wijnazijn
- 15 cl witte wijn
- 5 cl room
- 50 g koude klontjes boter
- zaadjes van 1/4de vanillestok
Rabarber: Verwarm de oven voor op 180°C.
Snij de rabarber in staafjes van ca 5 cm. Vooorzie er 3 per persoon. Hou de rest apart.
Strijk de staafjes in met geklaarde boter en bestrooi met de bloemsuiker.
Gaar ze 5 minuten in de warme oven.
Snij de rest van de rabarber in julienne en leg ze even in ijswater.
Saus: Stoof de sjalotten aan met de tijm, laurier en de vanillezaadjes.
Blus met de rode wijnazijn. Laat inkoken. Voeg de witte wijn toe. Laat tot 1/3 inkoken.
Voeg de room toe en breng aan de kook. Roer er de klontjes boter onder.
Giet door een fijne zeef
Zeebarbeel: Kruid de vis met peper en zout. Bak hem kort aan op de velkant.
Afwerking: Leg op elk bord drie staafjes raberber. Leg er de vis op en lepel er wat saus rond. Werk af met de julienne van rabarber en een cress naar keuze.