Rood ras - De Belgische rundveerassen

Dit ras wordt al vanaf 1770 gefokt en groeide na verloop van tijd uit tot een West-Vlaams streekproduct. Tot eind jaren 70 nog enkel ingezet als dubbeldoelras, maar daarna werd er ook een 100% vleesras gefokt. Op de wei heel snel te herkennen aan het homogene donkerrode haarkleed, op je bord te herkennen aan de uitstekende kwaliteit en karaktervolle smaak. Het vlees wordt alom geprezen en wint de laatste jaren nog aan populariteit.

www.lekkervanbijons.be

Rood ras - Belgische rundveerassen

 

De Belgische rundveerassen – onze nationale trots!

Wil je genieten van lekker, kwalitatief rundvlees? Kijk dan naar het land van oorsprong, da’s al een keurmerk op zich. En ‘België’ staat vaak synoniem voor ‘goedgekeurd’. Daar ziet heel de keten streng op toe. Zij garanderen dat het vlees dat je koopt heel strikt gecontroleerd is en aan strenge kwaliteitseisen voldoet. Hoe je het ook klaarmaakt en welk type rundvlees het ook is.

Belgisch rundvlees, gekweekt met zorg en bereid met smaak!