The Mastercooks of Belgium

Rolletje van king krab, bloemkool en kroket van eidooier - Vincent Gardinal

Aantal personen 
4
Ingrediënten 

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 grote king krab poten, zonder pantser
  • 100 g bloemkoolroosjes, gekookt in licht gezouten water
  • 1 geblancheerde bloemkoolstronk
  • Broodkorstjes, boter, platte peterselie, purperen shiso, zout, peper

Voor de kroket van eidooier:

  • 4 eieren
  • zout
  • peper
  • bloem
  • opgeklopt eiwit
  • paneermeel
Bereidingswijze 

Kook de eieren voor de kroketten gedurende 45 minuten op 63°C. Laat ze afkoelen tot op kamertemperatuur.

Verwijder voorzichtig de eidooiers. Kruid ze en stort ze in siliconen vormen met halve bollen. Laat ze bevriezen. Haal ze uit de diepvriezer. Leg twee halve bollen tegen elkaar en paneer ze met bloem, eiwit en paneermeel. Leg ze terug in de diepvriezer.

Kook de bloemkoolstronk en pureer hem. Breng op smaak met peper en zout.

Stoof de bloemkoolroosjes.

Warm de krabpoten op een zacht vuurtje op. Ze moeten lauw zijn, niet warm. Snij de poten in vorm.

Bak ondertussen de kroketjes van eidooier in een frituurpan op 180°C.

Verdeel de ingrediënten over de borden en garneer met de kruiden.

Meer info over Vincent Gardinal