- rijpe mango’s
- 20 g suiker
- 40 g boter
- 1 dl balsamicoazijn
voor de sorbet mandarine Napoléon:
- 1 dl manarijnensap
- 300 g suiker
- 100 g glucose
- 1 dl Mandarine Napoléon
voor de garnituur amandelkoekjes:
- 80 g blonde cassonade
- 80 g suiker S2
- 80 g gesmolten boter
- 70 g bloem
- 0,4 dl sinaasappelsap
- 0,4 dl citroensap
- 80 g amandelschilfers
Schil de mango’s en snijd ze in lange staafjes.
Kleur de mangostaafjes lichtjes in een antikleefpan met wat boter.
Bestrooi met suiker en laat de mangostaafjes karameliseren. Blus met balsamicoazijn.
Schik onmiddellijk op de borden.
Meng de suiker, de blonde cassonade en de gesmolten boter met het sinaasappel- en citroensap in een kom. Klop goed om klontervorming te vermijden en voeg de amandelschilfers toe.
Laat 2/3 uur in de koelkast rusten.
Verspreid kleine hoopjes van dit beslag (niet groter dan een noot) op een antikleefbakplaat.
Druk ze tot een diameter van 4 cm plat met een vork.
Bak 4 tot 5 minuten in een voorverwarmde oven op 150°C.
Haal ze uit de oven en maak onmiddellijk de koekjes los en laat ze plat afkoelen of op een fles zodat ze een gebogen vorm aannemen (dakpanvorm).